ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11 Απρ 2013

Το μόνο που νοιάζει την κυβέρνηση είναι να βρει το κατάλληλο αμπαλάζ για μια σάπια μνημονιακή πολιτική

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και τα νέα μέτρα.
Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα εκφράζουν το ίδιο το αδιέξοδο του μνημονιακού προγράμματος. Η μνημονιακή συνταγή ύφεσης και λιτότητας, που έχει οδηγήσει την οικονομία στην κατάρρευση και την κοινωνία σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση, δεν επιδέχεται βελτίωσης, με αλλαγή στη δοσολογία των συστατικών και στο χρόνο σερβιρίσματος των νέων μέτρων. Σε αυτό το πλαίσιο, οι φερόμενες ως διαφωνίες μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, αλλά και μεταξύ των ίδιων των κυβερνητικών εταίρων δεν αφορούν στην ουσία της μνημονιακής πολιτικής, αλλά σε επιμέρους στοιχεία της εφαρμογής της.


Οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ιδιωτικοποιήσεις και νέους εξοντωτικούς φόρους  που μετονομάζονται, παραμένουν στο ακέραιο. Καμία άλλη πρόταση αλλαγής της ασκούμενης πολιτικής δεν μπαίνει στο τραπέζι. Αυτή την αλήθεια δεν μπορεί να την κρύψει η κυβέρνηση, σε όσα επικοινωνιακά παιχνίδια κι αν επιδοθεί, όσους εκβιασμούς προς τον ελληνικό λαό κι αν επιστρατεύσει, όσες πολύωρες συναντήσεις κι αν γίνουν με την τρόικα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να βρουν το κατάλληλο αμπαλάζ για μια σάπια μνημονιακή πολιτική.

Η ρήξη με την πολιτική των μνημονίων που εξαθλιώνουν τους λαούς και αποδομούν την Ευρώπη και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής για την υπεράσπιση των κοινωνικών αναγκών, αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική και ελπιδοφόρα για τη χώρα πολιτική πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ