ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

29 Οκτ 2012

Β. Χατζηλάμπρου: «Ξεπουλούν αύριο το λιμάνι της Πάτρας και όλους τους μεγάλους Οργανισμούς. Θα το ψηφίσετε κ. συνάδελφοι βουλευτές Αχαΐας της συγκυβέρνησης;»



 Εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή που αφορά και το λιμάνι της Πάτρας, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλης Χατζηλάμπρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με διαδικασίες εξπρές η τρόικα εσωτερικού φέρνει αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί το ελάχιστο ποσοστό του Δημοσίου σε όλους τους μεγάλους Οργανισμούς (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ), καθώς και σε μια σειρά λιμάνια της χώρας, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Πάτρας.
Ξεπουλούν σε μια μέρα την περιουσία του ελληνικού λαού, για το μέλλον της οποίας η Βουλή των Ελλήνων καλείται να ψηφίσει όχι απλώς την ιδιωτικοποίηση, αλλά και το ότι δεν θα έχει κανέναν λόγο από εδώ και στο εξής. Πρόκειται για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, για κουρέλιασμα του Συντάγματος, με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν τους τοκογλύφους και τους δανειστές.

Απάντηση της Μ. Κανελλοπούλου προς τον μητροπολίτη Αμβρόσιο



Στα πολιτικά ερωτήματα που τέθηκαν από την προηγούμενη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αιγίου, ο Αμβρόσιος όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά αντίθετα δραπέτευσε επιστρατεύοντας... κατάρες και θρησκευτικές θυμοσοφίες. Προχώρησε όμως και ένα βήμα παραπέρα: με τις παραινέσεις του προς την Χρυσή Αυγή, συνεχίζει να εκθέτει την Εκκλησία της Ελλάδος και να προκαλεί την τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας.
Εμείς θα επιμείνουμε, ξαναθυμίζοντας σε αυτόν και τους ομοϊδεάτες του ότι αμείβεται με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων ως ανώτερος κληρικός και όχι για να ασκεί καθήκοντα ''image maker'' της νεοναζιστικής συμμορίας.

Μ. Κανελλοπούλου: «Ο λαός της Πάτρας φώναξε το δικό του ΟΧΙ»



Η βουλευτής Αχαΐας δήλωσε για τη διαδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και των λαϊκών συνελεύσεων στην Πάτρα, επ' αφορμή της 28ης Οκτωβρίου:
«Πρόκειται για μια μεγάλη διαδήλωση. Ο λαός της Πάτρας φώναξε το δικό του “ΟΧΙ”, όχι στα μνημόνια και την καταστροφή που μηχανεύεται η κυβέρνηση και οι δανειστές. Σχετικά με περιστατικό παρεξήγησης – και μόνο- μεταξύ πολιτκών χώρων, θέλω να πω ότι εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε το ΚΚΕ ούτε κανείς άλλος δημοκρατικός αριστερός χώρος. Εχθρός μας είναι η οικονομική πολιτικής της κυβέρνησης. Όλοι ενωμένοι λοιπόν για ένα νέο μεγαλειώδες “ΟΧΙ”».
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ