ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

12 Μαρ 2013

Παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την παραγωγική ανασυγκρότηση

Ομιλία του προέδρου της κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα στην Αλεξανδρούπουλη



 
Φίλες και φίλοι,

Είναι ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι ανάμεσα σας, ανταποκρινόμενος στην υπόσχεση που έδωσε στη συνάντησή μου με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας του Νομού, που με επισκέφτηκαν στη Βουλή για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη επένδυση εξόρυξης χρυσού.

Επιστολή της διευθύντριας Δημοτικού σχολείου από τα Τρίκαλα


«Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Η οικονομική πτώχευση και η κρίση της πατρίδας μας, έχει χτυπήσει εδώ και καιρό τις πόρτες όλων μας και έχει μπει μέσα στη ζωή μας άγρια, αδυσώπητη, στιβαρή, απάνθρωπη.

Οι κυβερνώντες μας βλέπουν ως αριθμούς. Ως πηγή εσόδων μονάχα. Η αξιοπρέπεια , η δικαιοσύνη, η ισότητα, είναι ανύπαρκτες στο μυαλό και στις πράξεις τους.

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ν. Βούτση περί «επίορκων» υπαλλήλων ως πρόσχημα για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και για περαιτέρω υποβάθμιση-απαξίωση του δημόσιου τομέα

Αθήνα,  12 Μαρτίου 2013
Προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης


Πρόσφατα θεσμοθετήθηκε, με το Ν. 4093/2012, η περαιτέρω αυστηροποίηση και διεύρυνση του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων, λίγους μήνες μετά από την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου (ψήφιση του Ν. 4057/2012).

Κομοτηνή: Stop στην εξόρυξη χρυσού

«Δεν θα επιτρέψουμε να αποφασίζουν άλλοι για εμάς. Δεν θα επιτρέψουμε το θάνατο του τόπου μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Αν.Μ.Θ. κ.Άρης Γιαννακίδης στο σύντομο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου στην Κομοτηνή.
«Δεν μετριέται με την ουγγιά το περιβάλλον και η υγεία» δήλωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης σημειώνοντας «Θα είμαστε απέναντι σ’ αυτούς που δεν θα ακούσουν τη φωνή μας».

Δήλωση του βουλευτή και συντονιστή της Ε.Ε.Κ.Ε. Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ε. Τσακαλώτου για την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού

Ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, κλείνοντας την ανακοίνωσή του για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού τον Φεβρουάριο, δηλώνει ότι «φαίνεται ότι οι θυσίες των πολιτών πιάνουν τόπο». Ξέχασε, όμως, να πει ότι αυτό δεν θα γινόταν χωρίς τη συμβολή της «δημιουργικής λογιστικής».
Το πρωτογενές πλεόνασμα των 463 εκατ. € που παρουσιάζει το Υπ. Οικονομικών προκύπτει από:
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ