ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

28 Φεβ 2013

"Στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης οι συνταξιούχοι"

Για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή που τους στερείται λόγω της μνημονιακής πολιτικής διαμαρτυρήθηκαν χθες το πρωί, έξω από το υπουργείο Εργασίας, δεκάδες συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της νέας κίνησης πολιτών Πρωτοβουλία Συνταξιούχων. Παράλληλα, κατέθεσαν υπόμνημα στο υπουργείο ζητώντας τη σταδιακή επιστροφή όλων των αποθεματικών των Ταμείων, την επιστροφή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, την εναρμόνιση του ύψους των συντάξεων με τις προβλέψεις των καταστατικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, καθώς και ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

Δήλωση του Γ. Μηλιού για τα χαράτσια

Τα χαράτσια για τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου θα καταργηθούν από μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ο υπεύθυνος του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής, Γιάννης Μηλιός, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Η βασική ιδέα είναι η εξής, προσθέτει: Ένας ενιαίος φόρος με πολλές κλίμακες ,που θα ελαφρύνει σημαντικά τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και επιτυγχάνει υψηλότερα έσοδα από τα ψηλά εισοδήματα και τη μεγάλη περιουσία».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το στέλεχος της ΝΔ και πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλο

 

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με κατοίκους Χαλκιδικής: «Τον τελευταίο λόγο να τον έχει η τοπική κοινωνία»

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ επισήμανε πως «η υπόθεση αυτή [των μεταλλείων στη Χαλκδική] φωτογραφίζει την ιστορία και τη διαδρομή της διαπλοκής στη χώρα μας εδώ και 10 χρόνια, αλλά σήμερα παίρνει και το χαρακτήρα μιας πιλοτικής αναμέτρησης ανάμεσα στους κατοίκους που δεν έχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μαζί τους για να ακούγεται η φωνή τους, και σε ένα σύστημα διαπλοκής και καταστολής που θέλει να επιβάλλει τη δική του επιλογή. (…)

Στου Παπαχρήστου την αυλή...



Του Θανάση Καρτερού
 
Τα πράγματα είναι σοβαρά. Έγκυρο γερμανικό περιοδικό δημοσίευσε την είδηση ότι ο Σόρος είναι σπόνσορας του Τσίπρα! Έγκυρη ελληνική εφημερίδα, "Τα Νέα", την αναδημοσίευσε. Έγκυρος, υπεράνω πάσης υποψίας για συναλλαγές με την εξουσία δημοσιογράφος, ο Γιώργος Παπαχρήστος, υπέγραψε το σχετικό θέμα, αφού το διάνθισε με κάποια σχόλια. Και έγκυρος αρχηγός κόμματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έφερε το λαβράκι στη Βουλή. Προσθέτοντας στο δημοσιογραφικό βάρος του θέματος και το δικό του πολιτικό βάρος -ασήκωτο το έκανε.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ