ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

3 Απρ 2013

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια - Δε θα πούμε ναι σε εκβιασμούς και απειλές

 

Ολόκληρη η αρχική τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα:
  

«Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ακυρώσει τις συμβάσεις εξόρυξης χρυσού»: παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τη Χαλκιδική

Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τις μεταλλευτικές και εξορυκτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, τις εναλλακτικές προτάσεις του, τις νομικές και πολιτικές πλευρές, εξέθεσαν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα οι Ηρώ Διώτη, η Κατερίνα Ιγγλέση, η Ειρήνη Αγαθοπούλου και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.


«Αν κι εφόσον εμείς γίνουμε κυβέρνηση, θα ακυρώσουμε τις συμβάσεις εξόρυξης χρυσού, για μια σειρά από λόγους», επισήμανε από το ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου η Ηρώ Διώτη, βουλευτίνα Λάρισας και συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Όταν ένα ιστορικό βιβλιοπωλείο κλείνει, ο πολιτισμός πληγώνεται ανεπανόρθωτα

Ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
Όταν ένα ιστορικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας, ένα πνευματικό σύμβολο, που τιμά τα Γράμματα και τις Τέχνες, μετά από 128 χρόνια λειτουργίας, με εξαιρετικά σημαντική συμβολή στη διάδοση του βιβλίου και τη φιλαναγνωσία, κλείνει, ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ πληγώνεται ανεπανόρθωτα.

Ν. Χουντής: «Να πάψει η Κομισιόν να αγνοεί αποφάσεις Ελληνικών Ανωτάτων Δικαστηρίων για αντισυνταγματικούς νόμους»

Ερώτηση Ν. Χουντή στην Κομισιόν

Ενώ ο σημερινός Τύπος αναφέρεται στην επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που κρίνει αντισυνταγματικές τις απαράδεκτες ρυθμίσεις  που καταργούσαν το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων σε διαιτησία, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής καταγγέλλει με ερώτησή του την Κομισιόν, ότι κρύβεται πίσω από μια αδύναμη και απολύτως ελεγχόμενη από την Τρόικα κυβέρνηση και αρνείται να συζητήσει σειρά αποφάσεων Ανώτατων Δικαστηρίων της Ελλάδας που έχουν αποφανθεί για την αντισυνταγματικότητα ρυθμίσεων που έχουν επιβληθεί από την Τρόικα.

Υπερψήφιση επί της αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπερψήφισε επί της αρχής την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων στις τράπεζες λαϊκών τραπεζών
Συζητήθηκε χθες Τρίτη (02/04) στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το ΚΚΕ  με θέμα  «Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας» και αφορά την ανακούφιση των υπερχρεωμένων στις τράπεζες λαϊκών νοικοκυριών.

Σχόλιο επί της απάντησης του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου για το Νοσοκομείο Καλαβρύτων

Η απάντηση του Υπουργού Υγείας στην ερώτησή μας για το αν θα κλείσει ή θα συνεχίσει να υποβαθμίζεται το Νοκομείο Καλαβρύτων, ανήκει στην κατηγορία “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”.


Ο Υπουργός...απλώς δεν απαντάει.

Καταγγελιών συνέχεια στην ΕΡΤ για τον Αιμίλιο Λιάτσο

Καταγγελία εργαζομένων ΕΡΤ (Νο 4) προς τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με κοινοποίηση στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών
Κύριε Επιθεωρητά,

Στο πλαίσιο της έρευνας που ήδη διεξάγετε εσείς και ο Εισαγγελέας για τα τεκταινόμενα στην ΕΡΤ, θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας δύο ακόμη περιπτώσεις , χαρακτηριστικές της πρακτικής που ακολουθεί η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της δημόσιας τηλεόρασης:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ