ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

5 Απρ 2013

Ανακοίνωση Τμήματος Αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου και τη διαχείριση των υδάτων

Ανακοίνωση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Μετά από πολλές καθυστερήσεις το έργο του φράγματος Πείρου-Παραπείρου φαίνεται προς φτάνει στην αποπεράτωσή του και πλέον μπαίνει άμεσα το θέμα του φορέα διαχείρισης. Θα πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός ότι οι τρείς εμπλεκόμενοι Δήμοι (Πάτρας, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθειας) δυστυχώς δεν είχαν απαιτήσει αμέσως μετά τη δημοπράτηση του έργου τη δημιουργία φορέα Διαχείρισης από τους Δήμους και την Περιφέρεια, πράγμα που σήμερα δυσχεραίνει τη θέση της Αυτοδιοίκησης.

Η επιστολή 17χρονου μαθητή από τα Χανιά στον Γ. Στουρνάρα

Τι κάνετε κ. Υπουργέ; Με αυτήν την ερώτηση μαθητής της τρίτης Λυκείου σε σχολείο των Χανίων απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, μέσα από ένα γράμμα που αξίζει να διαβαστεί αλλά και να συζητηθεί.


Ο Αλέξανδρος είναι μαθητής στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων και σε λίγο καιρό ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα από τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ.

«Οι κυβερνητικοί εταίροι παγιδεύτηκαν στο αδιέξοδο που οι ίδιοι δημιούργησαν»

«Οι κυβερνητικοί εταίροι πλέον δεν δείχνουν να συμφωνούν ούτε στο τι οι ίδιοι αποφάσισαν στη συνάντησή τους», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, προσθέτοντας, αναφερόμενο στις μνημονιακές πολιτικές πως «δεν μπορεί να συνεχίζεται με μεγαλύτερη ακόμα δοσολογία το ίδιο φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή του. Η μόνη λύση είναι η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις. Η αντίσταση, η ανατροπή και η ελπίδα»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Προανακριτική: Ο Βενιζέλος έστησε το σόου, o Μαρκογιαννάκης «κατανοούσε»

Την άθλια επιχείρηση ταύτισης της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον χρυσαυγίτη Ηλ. Κασιδιάρη από τον πρόεδρο της προανακριτικής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, καταγγέλουν με κοινή δήλωσή τους οι Στ. Κοντονής και Θ. Δρίτσας. Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ - μέλη της προανακριτικής μιλούν για εφαρμογή ενός σχεδίου πρόκλησης τεχνητής πολιτικής έντασης, μιας «οργανωμένης προβοκάτσιας», από τον Ευ. Βενιζέλο, με την πλήρη «κατανόηση», ανοχή και συνεργασία του προέδρου της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο πλευρό των εργαζομένων στην ΑΓΕΤ

Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με επικεφαλής τους Βαγγέλη Αποστόλου, βουλευτή Εύβοιας και Βαγγέλη Αντωνίου, μέλος της κεντρικής επιτροπής, συναντήθηκε με το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων στο εργοστάσιο Χαλκίδας της ΑΓΕΤ.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν διεξοδικά την αντιπροσωπεία για τις ενέργειες αλλά και τις προθέσεις της διεύθυνσης για το εργοστάσιο Χαλκίδας. Με κύριο επιχείρημα  «ότι δεν βγαίνει», η διεύθυνση της εταιρείας ουσιαστικά οδήγησε το εργοστάσιο σε οικονομική και κοινωνική απαξίωση, παρά τις τεράστιες επενδύσεις που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Είναι φανερό ότι άλλα σχέδια και προθέσεις κρύβονται πίσω από αυτό το γεγονός.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν την επαναφορά του κατώτερου μισθού και άλλων εργασιακών δικαιωμάτων

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την επαναφορά του κατώτερου μισθού και άλλων εργασιακών δικαιωμάτων


Αποσπάσματα ομιλιών των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Να μην χαθεί καμιά οργανική θέση εκπαιδευτικού

Ανακοίνωση της ΕΕΚΕ παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

-    Με τη λογιστική οργανώνουν τη διάλυση της παιδείας
-    Να μην χαθεί καμιά οργανική θέση εκπαιδευτικού

Ο μπαλτάς της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής κυβέρνησης ετοιμάζεται να πέσει στη δημόσια εκπαίδευση για άλλη μια φορά.   

Ηράκλειο: "Οι καθηγητές μας καταδικάζουν ενώ εμείς επιλέξαμε τον δρόμο του αγώνα σε μία χώρα που διαλύεται!"



Τώρα: MAT και απειλές της "Ελληνικός Χρυσός"

Ένταση πριν από μερικά λεπτά στο περιφερειακό συμβούλιο, όπου γίνεται συζήτηση για το θέμα των εξορύξεων χρυσού στη Χαλκιδική. .

Η εταιρία έχει μεταφέρει πάνω από τριάντα πούλμαν με εργαζόμενους της επιχείρησης, ενώ στο χώρο βρίσκονται και κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στα σχέδια της Ελληνικός Χρυσός.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ