ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

5 Απρ 2013

Να μην χαθεί καμιά οργανική θέση εκπαιδευτικού

Ανακοίνωση της ΕΕΚΕ παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

-    Με τη λογιστική οργανώνουν τη διάλυση της παιδείας
-    Να μην χαθεί καμιά οργανική θέση εκπαιδευτικού

Ο μπαλτάς της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής κυβέρνησης ετοιμάζεται να πέσει στη δημόσια εκπαίδευση για άλλη μια φορά.   


Με επείγουσα εγκύκλιο της Διεύθυνσης Διοικητικών Υποθέσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (44506/Δ4/2-4-2013) ζητείται από τους Περιφερειακούς Διευθυντές, εντός 2 ημερών, να καταγραφούν οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών «ενόψει της έκδοσης απόφασης σχολικών μεταβολών» τις οποίες μάλιστα προκαταβολικά θεωρεί «δυσανάλογες με το μαθητικό δυναμικό».

Σήμερα μεθοδεύουν την κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα, που σε περιπτώσεις όπως η Α΄ Αθήνας  φθάνουν το 27-28% των υπαρχόντων. Είναι οι ίδιοι που νωρίτερα είχαν προχωρήσει στη διαλυτική και πρωτοφανή υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, καταργήσεις  και συγχωνεύσεις σχολείων, μηδενικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από την επόμενη χρονιά, αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, υποχρεωτικές μετακινήσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών. Είναι οι ίδιοι (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) που έχουν νομοθετήσει την αξιολόγηση ως εργαλείο μισθολογικής και βαθμολογικής καθήλωσης αλλά και απολύσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στέκεται απέναντι στην πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης που αδιαφορεί για τους εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές που θα στοιβάζονται σε υπεράριθμές αίθουσες, ενώ οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους οδηγούνται στην απόλυση.

Βρισκόμαστε δίπλα στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς διαβεβαιώνοντας τους ότι η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης έχει κοντά πόδια και όλοι μαζί μπορούμε να την ανατρέψουμε σήμερα. Πριν να είναι πολύ αργά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ