ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

30 Σεπ 2012

Ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ νέων Συριζα ΕΚΜ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  το φεστιβάλ νέων του Συριζα στο κάστρο της Πάτρας. Για δύο μέρες, άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν στο κάστρο της Πάτρας, συζήτησαν μεταξύ τους, παρακολούθησαν εκδηλώσεις για την αλληλεγγύη,την παιδεία και την πολιτική σκηνή, επισκέφτηκαν τις εκθέσεις για μια ποικιλία θεμάτων από τις τοπικές αντιστάσεις, μέχρι την τέχνη και από το ανοιχτό λογισμικό μέχρι το κίνημα των πλατειών, διασκέδασαν με τις πολιτιστικές δραστηριότητες με θέατρο συναυλίες για όλα τα γούστα μέχρι και Καραγκιόζη και αγκάλιασαν αυτη τη νέα προσπάθεια.

Δείτε όλο το ρεπορτάζ από τις δύο μερες του φεστιβάλ  και το πλήρες φωτογραφικό υλικό.
 Η πρώτη μέρα

(Δείτε τις φωτογραφίες σε πλήρη οθόνη εδώ)
Το φεστιβάλ άνοιξε τις πόρτες του νωρίς το απόγευμα για να υποδεχτεί τον κόσμο  στις εκδηλώσεις του, τα ταμπλό, τις θεματικές και φυσικά στις συναυλίες που ακολούθησαν. Θυμίζουμε ότι οι χθεσινές εκδηλώσεις περιλάμβαναν μια συζήτηση για την παιδεία, όπου έγινε νωρίς το απόγευμα, την εκδήλωση για τα δίκτυα αλληλεγγύης, όπου μετά τους ομιλητές ακολούθησε συζήτηση με τοπικά δίκτυα αλληλεγγύης και εμπειρίες. Όσο αφορά στις συναυλίες, αυτές περιλάμβαναν 2 παράλληλες σκηνές με ρεμπέτικα και λαϊκά από τους Σ.Δελέγκο, Γ. Γκριζιώτη και Α.Σταματόπουλο, και φυσικά τους Fundracar, και τους Asian Dub Foundation Soundsytem.

Η δεύτερη μέρα
(δείτε τις φωτογραφίες σε πλήρη οθόνη εδώ)
Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ ξεκίνησε με τους Χαΐνηδες να ολοκληρώνουν τον έλεγχο του ήχου, λίγο πριν αρχίσει η κεντρική εκδήλωση του φεστιβάλ, με τίτλο "Η σύγκρουση των δύο κόσμων: ή εμείς ή αυτοί" με ομιλητές τους βουλευτές Αχαΐας του Συριζα, Β.Χατζηλάμπρου και Μ.Κανελλοπούλου, και τον Α.Νταβανέλλο, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και στην εκδήλωση γενικά αλλά και στη συζήτηση που ακολούθησε.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, στο κατάμεστο κάστρο υπήρξαν παράλληλες δραστηριότητες:
- η παράσταση από τον Χ.Καλπουζάνη και τους "Τουρίστες" όπου μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν και γέλασαν  με τον Καραγκιόζη και την παρέα του υπο τον ήχο ζωντανής μουσικής.
-Η χοροθεατρική παρουσίαση του ποιήματος του Αζίζ Νεσίν "Σώπα μη μιλάς", στο χώρο των θεματικών του κάστρου.
Όσο περνούσε η ώρα, ο χώρος του ελαιώνα (χώρος συναυλιών) στον οποίο επικρατούσε το αδιαχώρητο από ανθρώπους κάθε ηλικίας  γέμισε από ήχους όταν οι Χαΐνηδες αρχικά βγήκαν στη σκηνή και μάγεψαν το κοινό  υπο το φως του φεγγαριού και με φόντο το κάστρο. Ακολούθησαν οι Imam Baildi, που με τον ιδιαίτερο τους ήχο και με τον Mc Ynka, ξεσήκωσαν το κοινό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ