ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

4 Απρ 2013

Ανακοίνωση της Γραμματείας της Τ.Ο. Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΧΑΪΑΣ σχετικά με ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας.

Η Γραμματεία της Οργάνωσης Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαϊας, με αφορμή τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας ‘’ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ’’, κάνει την ακόλουθη δήλωση:
Τα στοιχεία του ρεπορτάζ αλλά και οι δηλώσεις του προέδρου των ιατρών ΙΚΑ, για την αχρησία στην οποία έχουν περιέλθει μηχανήματα απεικονιστικών εξετάσεων,  δικαιώνουν κατ’ αρχάς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που ανέδειξε εδώ και καιρό, με ερώτηση στην βουλή από την βουλευτή του νομού Αχαΐας Μαρία Κανελλοπούλου, το πρόβλημα με την ανεπαρκή αξιοποίηση του μαγνητικού τομογράφου.

Δήλωση της Μ. Κανελλοπούλου από τη συγκέντρωση καθηγητών και φοιτητών του ΤΕΙ Πάτρας στο Υπουργείο Παιδείας

Ακόμα και την ώρα που το Προεδρικό Διάταγμα για το ΤΕΙ Πάτρας βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας για έλεγχο, η προσδοκίες των καθηγητών, τα όνειρα των φοιτητών και αγώνας των εργαζομένων του ΤΕΙ πωλούνται και αγοράζονται κάτω από το τραπέζι.

Από τη “σύσκεψη” με τον κ. Παπαθεοδώρου, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ από τον Υφυπουργό, και με την ανοχή της πατρινής δημοτικής αρχής και του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Τσούκαλη, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι φοιτητές, οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αξιοποίηση των πόρων της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου και των εισπραχθέντων διοδίων για την Ιόνια και Ολυμπία Οδό


Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Βάσει των στοιχείων της απάντησης του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων στην υπ.αριθ,442/4958 της 10_12_2012 ερώτησης Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διαπιστώνεται ότι  το άθροισμα της Χρηματοδοτικής Συμβολής του Δημοσίου και των εισπραχθέντων διοδίων υπερβαίνει κατά πολύ (άνω των 150 εκατ. ευρώ ) στο έργο της Ιόνιας Οδού ή είναι παραπλήσιο (στο έργο της Ολυμπίας Οδού) με το κόστος των αντίστοιχα  εκτελεσθεισών εργασιών.

ΣΥΡΙΖΑ: Όπως κι αν ονομάσει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα, αυτά είναι το ίδιο αποκρουστικά και εγκληματικά

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με την κυβερνητική απόφαση για τα νέα μέτρα
Όπως κι αν ονομάσει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα, αυτά συνεχίζουν να είναι το ίδιο αποκρουστικά και εγκληματικά όσο τα προηγούμενα. Νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό τη μία μέρα με τις «κόκκινες γραμμές» και τις «εμπλοκές» με την τρόικα, την άλλη με τους εκβιασμούς για τη δόση, τελειώνοντας πάντα με τους ίδιους πανηγυρισμούς και τις διαβεβαιώσεις ότι όλα γίνονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Α. Τσίπρα μετά την επίσκεψη στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα

Η χώρα εδώ και τρία περίπου χρόνια βιώνει τις συνέπειες ενός ακήρυκτου πολέμου, ενός οικονομικού πολέμου, με ευρύτερες όμως γεωπολιτικές προεκτάσεις. Και οι συνέπειες αυτού του πολέμου δεν είναι λιγότερο τραγικές. Έχουμε να βιώσουμε τόσο μεγάλη μείωση του επιπέδου ζωής αλλά και παρόμοια απόπειρα εισδοχής στον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας από τους δανειστές μονάχα σε περίοδο πολεμική, όχι όμως σε περίοδο ειρήνης.

Σιγή ιχθύος από το Υπ. Παιδείας για την είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων (Google) στη δημόσια εκπαίδευση

Αποφεύγει να τοποθετηθεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την υλοποίηση του προγράμματος ΕΥ ΖΗΝ και την είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων (Google) στη δημόσια εκπαίδευση
Ανησυχία για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης εγείρει η άρνηση της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. να προσέλθει στο Κοινοβούλιο για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννη Αμανατίδη με θέμα την προώθηση εταιρικών ιδιωτικών συμφερόντων στα σχολεία υπό την αιγίδα  του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Απόρρητο το αρχείο για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Από τις αρχές Μαρτίου βρίσκεται στα χέρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα το έργο της Ομάδας Εργασίας που είχε συσταθεί για την έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που αφορούν στις περιόδους του Α΄και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως αναφέρεται ωστόσο σε έγγραφο του κ. Σταϊκούρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «το έργο έχει χαρακτηριστεί απόρρητο». Πρόκειται για το έργο συλλογής, κωδικοποίησης, καταγραφής, ταξινόμησης και προστασίας του μεγάλου παλαιού και ιστορικού αρχειακού υλικού, το οποίο για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε, ουσιαστικά και οργανωμένα, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Χουντής: Με εντολή της τρόικα η αύξηση της ειδικής εισφοράς υπέρ ΑΠΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Απάντηση Όλι Ρεν σε Νίκο Χουντή
Με εντολή της τρόικα η αύξηση της ειδικής εισφοράς υπέρ ΑΠΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ήταν προϋπόθεση για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης

Η τρόικα κρυβόταν πίσω από την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για αύξηση της ειδικής εισφοράς υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), που πληρώνουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας (φωτο) - Επίθεση των ΜΑΤ

Αντιμέτωποι με ΜΑΤ και ρίψη χημικών βρέθηκαν νωρίτερα εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία, που διαμαρτύρονταν έξω από το Υπουργείο Υγείας.







  

Παρωδία η κατάθεση Βενιζέλου στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Τον αποπροσανατολιστικό της ρόλο έπαιξε για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή μέσω του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος δημιούργησε επεισόδιο με αφορμή παρέμβαση του Άδωνη Γεωργιάδη την ώρα που ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής εξέταζε τον Ευ. Βενιζέλο.
Ο Ηλ. Κασιδιάρης διαμαρτυρήθηκε για κάλυψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τον βουλευτή της ΝΔ και αποχώρησε από την αίθουσα. Ο Ευ. Βενιζέλος εκμεταλεύτηκε την αναταραχή και... εξήλθε κι αυτός της αίθουσας και "μπλέχτηκε" σε λογομαχία με τον Ηλ. Κασιδιάρη στον διάδρομο. Την ίδια ώρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαμαρτυρήθηκε έντονα για ευνοϊκή μεταχείριση του Ευ. Βενιζέλου.

Πάτρα: Νέα κατάληψη του Δημαρχείου από σπουδαστές του ΤΕΙ

Πορεία σήμερα το απόγευμα από την πλ. Γεωργίου - Ανοιγμα διοδίων το Σάββατο

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ της Πάτρας συνεχίζουν την κατάληψη του Δημαρχείου, ενώ αντιπροσωπεία τους μεταβαίνει στην Αθήνα, μαζί με τον Δήμαρχο Πατρέων, για διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας.

H Σ.Δ.Ο και το Τμήμα της Κοινωνικής Εργασίας Πάτρας αποφάσισαν ότι συμμετέχουν δυναμικά στις δράσεις κατά του σχεδίου Αθηνά και την συγχώνευση και κατάργηση σχολών σε όλη την Ελλάδα.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ