ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

1 Μαρ 2013

Τμήμα Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ: Στο τέλος θα μας μείνει μόνο…

Η περιβόητη τουριστική ανάπτυξη και επαναπροσδιορισμός της χώρας στον παγκόσμιο χάρτη βρίσκεται στον αέρα και ψάχνει αεροδρόμιο να προσγειωθεί…
Το τμήμα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία παρακολουθούμε έκθαμβοι την αποτελεσματικότητα των κρατικών μηχανισμών ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Εν προκειμένω, η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, με συνέπεια και προσήλωση στο σχέδιο δήμευσης της χώρας, προκηρύσσουν δύο διαγωνισμούς για την παραχώρηση 22 από τα 37 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας για πολυετή εκμετάλλευση (30 ή 40 ετών).

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας , με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο



Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία αποφεύγει και αναβάλλει με κάθε τρόπο την συζήτηση του σχεδίου «Αθηνά» στην Βουλή, χθες κατέθεσε τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την μείωση της περιόδου διαβούλευσης που προβλέπεται με τους ενδιαφερόμενους ακαδημαϊκούς φορείς, πριν από κάθε αλλαγή στον ακαδημαϊκό χάρτη, από 60 σε 30 ημέρες. Είναι σαφές ότι το Υπουργείο λειτουργεί κάτω από την πίεση των δανειστών για άμεσες καταργήσεις Τμημάτων και δήμευση της πανεπιστημιακής περιουσίας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον τραγικό χαμό των δύο φοιτητών στη Λάρισα


Χτες το απόγευμα,  δύο σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας βρέθηκαν νεκροί στο κέντρο της πόλης από αναθυμιάσεις  που προήλθαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι, ενώ άλλοι τρεις χαροπαλεύουν.  Όλοι τους από λαϊκές οικογένειες (οι 2 παιδιά μεταναστών) που θυσιάζοντας αυτά που δεν έχουν, έστειλαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε ένα ίδρυμα που χαροπαλεύει το ίδιο. Παρόλα αυτά,  δεν μπόρεσαν να προσφέρουν στα παιδιά τους θέρμανση αυτόν τον χειμώνα και τα έχασαν. Το τραγικό συμβάν της Λάρισας είναι το αποτέλεσμα των βίαιων ανατροπών που έφερε η μνημονιακή εποχή  στις ζωές των περισσοτέρων από εμάς.

Ανακοίνωση της επιτροπής κατοίκων για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Περιβόλα

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωη της επιτροπής κατοίκων ενάντια στην κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Περιβόλα:

Για την κεραία της VODAFONE στην στέγη του CARREFOUR- ΚΑΛΕΣΜΑ

Ληστεία στις επικουρικές συντάξεις 1,6 εκατ. ανθρώπων μέσω ΕΤΕΑ - σκληρές περικοπές στις παροχές του ΕΟΠΥΥ

Από αύριο, 1η Μαρτίου, ξεκινά τη λειτουργία του το ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), το νέο «υπερ-ταμείο» στο οποίο θα ασφαλίζονται 2,5 εκατ. εργαζόμενοι και έχει 1,6 εκατ. συνταξιούχους.Οι επικουρικές συντάξεις που θα καταβάλλει θα πέσουν ώς και τα 200 ευρώ καθώς με τη μνημονιακή ρήτρα «μηδενικού ελλείμματος» οι συντάξεις θα περικόπτονται αυτόματα κάθε φορά που θα προκύπτει έλλειμμα. Την ίδια ώρα ο ΕΟΠΥΥ βάζει ψαλίδι 1,1 δισ. στις δαπάνες του, με μεγάλο μέρος του ποσού να αφορά παροχές προς τους ασφαλισμένους.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ