ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

20 Οκτ 2012

Επίσκεψη της Μ. Κανελλοπούλου στο κέντρο του Αιγίου



 Η βουλευτής της Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Κανελλοπούλου, επισκέφθηκε σήμερα το κέντρο του Αιγίου, όπου συναντήθηκε με εμπόρους και παραγωγούς της λαϊκής αγοράς και με καταστηματάρχες της περιοχής, και προέβη στην εξής δήλωση:
'' Οι μεγάλες, πάλαι ποτέ, πλούσιες αποθήκες του Αιγίου δεν αφήνουν τις μνήμες της οικονομικής ευμάρειας να σβήσουν εύκολα. Να μια ακόμα αχαϊκή πόλη που αν στηριχθεί στις δυνάμεις της, στην τοπική αγροτική και εμπορική οικονομία της και στη νεολαία της, μπορεί να προκόψει και να χαρίσει στους κατοίκους της ευτυχισμένες μέρες.

Για την επίθεση στο Estelle

Σήμερα το πρωί, το ιστιοφόρο Estelle που κατευθυνόταν προς τη Γάζα και που μετέφερε αλληλεγγύη και ανθρωπιστική βοήθεια στο μαρτυρικό λαό της Γάζας, δέχτηκε επίθεση από ταχύπλοα του ισραηλινού ναυτικού. Μασκοφόροι Ισραηλινοί στρατιώτες ανέβηκαν στο πλοίο  και συνέλαβαν τα μέλη της αποστολής. 
Θυμίζουμε ότι το Estelle αναχώρησε, υπό τους ήχους του Bella Ciao που τραγουδούσαν οι συγκεντρωμένοι στο λιμάνι της Νάπολη μετά από μεγάλη πορεία που ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης  και την Piazza del Gessu στις 7 του μήνα, από το Ιταλικό λιμάνι γύρω στις 5:30μμ τοπική ώρα, με τελικό προορισμό την Γάζα. Έχοντας ξεκινήσει από την Σουηδία πριν αρκετές εβδομάδες, το Estelle ταξίδεψε από την Σκανδιναβική χώρα και κάνοντας στάσεις στη Νορβηγία, την Γαλλία και την Ισπανία, παρέμεινε για δύο ημέρες στη Νάπολη, έπειτα πέρασε νότια της Κρήτης όπου επιβιβάστηκαν και άλλα μέλη του πληρώματος κουβαλώντας στα αμπάρια του ανθρωπιστική βοήθεια, μα κυρίως την αλληλεγγύη του κόσμου που το γνώρισε από κοντα σε όλη τη διαδρομή του.
Το Estelle την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε διεθνή ύδατα.
 Πρόκειται για μια πειρατική επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ συμπεριφέρεται για μια ακόμα φορά ως διεθνής τρομοκράτης, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Στο Estelle βρίσκονταν και πέντε Έλληνες πολίτες.
Πρόκειται για τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Β. Διαμαντόπουλο και Δ. Κοδέλα και τους Β. Πισσία, Μ. Τικτόπουλο, Λ. Σταμέλλο. Όλοι είναι αυτή τη στιγμή δέσμιοι των Ισραηλινών πειρατών και το Estelle οδηγείται σε λιμάνι του Ισραήλ.
Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική επίθεση του Ισραήλ. Καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών να σταματήσουν επιτέλους να καλύπτουν τους διεθνείς χωροφύλακες. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς που δοκιμάζονται σήμερα από τους ισχυρούς των όπλων και του πλούτου, ανάμεσα στον ελληνικό και τον παλαιστινιακό λαό. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε όσους συμμετέχουν στην αποστολή. Είμαστε αυτές τις ώρες δίπλα τους.

Κάλεσμα σε συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κεντρικού διαμερίσματος


Κάλεσμα σε συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επαγγελματοβιοτεχνών


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ