ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

18 Φεβ 2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Σε άλλη μία συνάντηση, η τριανδρία της καταστροφής επιβεβαιώνει την ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική του «λάθους». Επιμένουν πεισματικά σε ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει και το μόνο που κάνει με βεβαιότητα είναι να καταστρέφει την κοινωνία και την οικονομία.
Το δε όψιμο ενδιαφέρον των συγκυβερνώντων, ιδιαίτερα για την ανεργία, που έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα στη χώρα μας, είναι υποκριτικό όταν ειδικά ο κρυπτόμενος Πρωθυπουργός θεωρεί ότι θα την αντιμετωπίσει εφαρμόζοντας επιθετικότερα την ίδια πολιτική λιτότητας, που μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια την τριπλασίασε.
Η συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά που είναι προσηλωμένη στη στρατηγική της κ. Μέρκελ, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα αυτή την αποδεδειγμένα αποτυχημένη πολιτική λιτότητας σε μια ήδη καθημαγμένη κοινωνία και οικονομία, θα πάρει την απάντησή της από τον ελληνικό λαό, μαζικά, ειρηνικά και αποφασιστικά στην απεργία της 20ης Φεβρουαρίου. 
To Γραφείο Τύπου

''Ολυμπία Οδός, κόμβος Πούντας Καλαβρύτων: Η αυτογελοιοποίηση και η αυτοακύρωση της κυβέρνησης Σαμαρά δεν έχει τέλος''

Έλαβα, μετά από τη σχετική αίτηση εγγράφων, τα κατασκευαστικά σχέδια καθώς τη γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Καλογιάννη σχετικά με τον κόμβο Πούντας-Καλαβρύτων , που αποτελεί τμήμα του έργου της Ολυμπίας Οδού.

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αιγιάλειας για την απεργία στις 20/2



Με την ψήφιση και του τρίτου μνημονίου η τρικομματική κυβέρνηση υπέγραψε την καταδίκη του κόσμου της εργασίας ,της κοινωνικής πλειοψηφίας και της ίδιας της οικονομίας .

Τώρα ξεπληρώνει το συμβόλαιο ,ξεπουλώντας το δημόσιο πλούτο του Ελληνικού Λαού, κατεδαφίζοντας κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών ,βάζοντας στο στόχαστρο την ίδια του την αξιοπρέπεια .

Στοχοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους κοινωνικούς αγώνες των κατοίκων της Χαλκιδικής

Το χρονικό της επίθεσης στα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής, η υπόδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ως υπεύθυνου πολιτικού χώρου για τα γεγονότα και η προσπάθεια ενοχοποίησης των κοινωνικών αγώνων, που θα πέσει στο κενό.

Αφέθηκε ελεύθερος νωρίτερα ο Λάζαρος Τόσκας, μέλος της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής,  μετά από την αυτόφωρη διαδικασία στα δικαστήρια Πολυγύρου.  Ο κόσμος τον υποδέχτηκε με χειροκροτήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες  η προκαταρτική έρευνα θα συνεχιστεί και ο ίδιος θα ξανακληθεί να καταθέσει.

Συνέντευξη της Μ. Κανελλοπούλου για το νοσοκομείο Καλαβρύτων

Απόσπασμα ραδιοφωνικής συνέντευξης για το Νοσοκομείο-ΚΥ Καλαβρύτων
 

Απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα ραδιοφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου στο Ράδιο Γάμμα Πάτρας και στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Μπαϊρακτάρη στις 18.2.2013, σχετικά με το Νοσοκομείο-ΚΥ Καλαβρύτων:

''Πριν καταργήσεις κάτι το συκοφαντείς, το αποψιλώνεις, το κάνεις ανενεργό και στο τέλος λες ότι αυτό δεν μου προσφέρει τίποτα άρα ας κλείσει. Είτε είναι Πανεπιστήμιο, είτε είναι ΤΕΙ, είτε είναι νοσοκομείο. Είναι μια τακτική την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση, οι κυβερνήσεις οι διαδοχικές τα τελευταία χρόνια. Μνημονιακές λογικές. Αναρωτιέμαι όμως γιατί τηρεί σιγή ιχθύος και η Δημοτική Αρχή των Καλαβρύτων. Αυτό θέλω να το σημειώσω πραγματικά. Εδώ, άλλες τοπικές κοινωνίες, με επικεφαλής τους δημοτικούς άρχοντές τους έκλεισαν εφορίες, ΙΚΑ, υποκαταστήματα του ΙΚΑ όταν μάθανε ότι θα φύγουν από τους τόπους τους. Γιατί ξέρανε τι σημαίνει όλο αυτό, να φύγει η εφορία, το ΙΚΑ, το νοσοκομείο. Σημαίνει ερήμωση των κωμοπόλεων, ερήμωση της επαρχίας. Αυτό σημαίνει.''

Απάντηση του δικηγορικού συλλόγου στην Μ. Κανελλοπούλου


Επιστολή του δικηγορικού συλλόγου Πατρών προς τη Μαρία Κανελλοπούλου:
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ