ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

18 Φεβ 2013

Στοχοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους κοινωνικούς αγώνες των κατοίκων της Χαλκιδικής

Το χρονικό της επίθεσης στα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής, η υπόδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ως υπεύθυνου πολιτικού χώρου για τα γεγονότα και η προσπάθεια ενοχοποίησης των κοινωνικών αγώνων, που θα πέσει στο κενό.

Αφέθηκε ελεύθερος νωρίτερα ο Λάζαρος Τόσκας, μέλος της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής,  μετά από την αυτόφωρη διαδικασία στα δικαστήρια Πολυγύρου.  Ο κόσμος τον υποδέχτηκε με χειροκροτήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες  η προκαταρτική έρευνα θα συνεχιστεί και ο ίδιος θα ξανακληθεί να καταθέσει.
"Θέλουμε ένα κράτος δικαίου και είμαστε υπέρ της νομιμότητας. Άλλοι είναι οι παράνομοι. Παρόνομοι είναι αυτοί που εγκατέστησαν την Eldorado G old στην περιοχή. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να σώσουμε τον τόπο μας" δήλωσε ο Λ. Τόσκας στο alterthess.gr μιλώντας για την σύλληψή του με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για την επίθεση στις Σκουριές. Περισσότερα ΕΔΩ .
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα χτεσινά γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής αναφέρονται τα εξής:

Τα χτεσινά απαράδεκτα γεγονότα στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές της Χαλκιδικής δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση το δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας. 
 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποδοκιμάζει και διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από πράξεις που αντικειμενικά υπονομεύουν και συκοφαντούν τους κοινωνικούς αγώνες και δεν συνάδουν με τις αξίες των ανθρώπων που αγωνίζονται για μια αξιοπρεπή ζωή. 
Μέσα στο γενικευμένο κλίμα στοχοποίησης των κοινωνικών αγώνων εντάσσεται και η σύλληψη τριών κατοίκων, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, μεταξύ των οποίων και ενός  μέλους της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, του Λάζαρου Τόσκα, λόγω της συμμετοχής του στις διαδηλώσεις και στην Επιτροπή Αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού. Η απόδοση της κατηγορίας της ηθικής αυτουργίας για τα γεγονότα στις Σκουριές είναι μια πολύ επικίνδυνη επιλογή για τις πολιτικές ελευθερίες, που θέλει αφενός να  υποδηλώσει μια άμεση ή έμμεση σχέση με τις χτεσινές ενέργειες και αφετέρου να προβάλει ότι ακόμα και οι ιδέες ή οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μπορούν να ενθαρρύνουν αυτουργούς σε παράνομες πράξεις. 
Η υπόδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ως υπεύθυνου πολιτικού χώρου για τα γεγονότα, από τον γνωστό διαπλεκόμενο και υπόλογο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής ιστορίας κ. Πάχτα, έχει ως προφανή στόχο να ανακόψει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Αυτές οι δηλώσεις βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ εντάσσεται στη στρατηγικής της έντασης και της ενοχοποίησης των κοινωνικών αγώνων και του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην οποία επενδύει η κυβέρνηση. Ματαιοπονούν. Ο λαός μας τους έχει πάρει χαμπάρι και θα τους διώξει.
 
***

Οι συλλήψεις και το χρονικό της στοχοποίησης

Η αστυνομία κατηγορεί 54χρονο άντρα μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για ηθική αυτουργία στην επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός τα ξημερώματα της Κυριακής κατηγορία που βασίζεται σε μαρτυρίες υπαλλήλων της εταιρείας. O 54χρονος οδηγείται στο αυτόφωρο, στον Πολύγυρο με “επιβαρυντικό” στοιχείο ότι... συμμετείχε στις διαδηλώσεις ενάντια στη μεταλλουργία Χρυσού στις Σκουριές, όπως και χιλιάδες άλλοι πολίτες το προηγούμενο διάστημα, και ότι αρθρογραφούσε στο διαδίκτυο καλώντας τους πολίτες να υπερασπιστούν το περιβάλλον και τον τόπο τους από την καταστροφή των μεταλλείων!
Για ηθική αυτουργία κατηγορούνται ακόμη δύο μέλη του Παρατηρητήριου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων τα οποία αναζητούνται. Όπως και ο 54χρονος και τα μέλη του Παρατηρητηρίου κατηγορούνται σε καταθέσεις υπαλλήλων της εταιρείας για αναρτήσεις στο διαδίκτυο που καλούν σε διαμαρτυρίες ενάντια στην μεταλλουργία χρυσού!
Συγκεκριμένα, ο υπάλληλος της εταιρείας σπεύδει να υποδείξει ως ηθικούς αυτουργούς τους Αποστόλη Παπαγεωργίου, Λάζαρο Τόσκα (είναι ο 54χρονος που συνελήφθη και οδηγείται αυτή την ωρα στον Πολύγυρο) και Μαρία Καδόγλου, επειδή «συμμετείχαν σε διαδηλώσεις», «καλούν σε διαμαρτυρίες κατά της εταιρείας» και της «μεταλλευτική δραστηριότητας».
Πρόκειται για φρονηματικές διώξεις οι οποίες αφορούν προφανώς όσους συμμετείχαν στις διαδηλώσεις δεχόμενοι τη δολοφονική καταστολή εκ μέρους της αστυνομίας. Να σημειωθεί ακόμη ότι οι διώξεις έγιναν μετά από καταγγελία του δημάρχου Αριστοτέλη Αρ. Πάχτα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, στελεχών και βουλευτών του για ηθική αυτουργία.

Διαβάστε σχετικά: 

Η Ιερισσός σε κατάσταση συνεγαρμού

Από χθες το πρωί η Ιερισσός και τα γύρω χωρία βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Η αστυνομία πραγματοποιεί προσαγωγές μέσα από καφενεία και από σπίτια των κατοίκων της Ιερισσού και της Μ. Παναγιάς.
Χθες έγιναν 31 προσαγωγές ατόμων που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο σε βάρος τους. Το πρωί της Δευτέρας έγινε ακόμη μία προσαγωγή μιας γυναίκας από τη Μ. Παναγιά. Η γυναίκα εμφάνισε προβλήματα υγείας και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου φρουρούμενη από αστυνομικούς.

Παρών και ο Ν. Δένδιας

Παράλληλα στην περιοχή μετέβη και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας με τη συνοδεία του αρχηγού της αστυνομίας προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες της ΕΛΑΣ σχετικά με την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Η αστυνομία ερευνά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών από το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή όπου σημειώθηκε η εμπρηστική επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί συνέλεξαν κηλίδες αίματος, αλλά και υλικό που εντοπίστηκε σε μία κουκούλα, υπολείμματα τσιγάρων, έναν πυρσό και μια χειρουργική μάσκα.

Η εκκωφαντική σιωπή των ΜΜΕ για τους αγώνες των κατοίκων

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Κατερίνα Ιγγλέση, μίλησε σήμερα το πρωί στο Κόκκινο για τη σύλληψη «στα τυφλά» του 54χρονου, αλλά και για την εκκωφαντική σιωπή των ΜΜΕ για τους αγώνες των κατοίκων, μέχρι τη χθεσινή επίθεση οπότε και ξαφνικά «ανακάλυψαν» τις Σκουριές.


Διαβάστε σχετικά:
Σύλληψη 54χρονου για «ηθική αυτουργία» (!) στην επίθεση στις Σκουριές - στον Πολύγυρο ο Δένδιας - δηλώσεις της Κ. Ιγγλέση (ηχητικό)

Όταν έπεφταν βροχή τα χημικά οι εκδότες δεν ήξεραν τίποτα για τις Σκουριές της Χαλκιδικής!



Χαλκιδική: Το ελληνικό Ελντοράντο


Η σιωπή δεν είναι χρυσός


Αναδημοσίευση από το left.gr
Πληροφορίες - Ρεπορτάζ: alterthess 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ