ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

20 Φεβ 2013

Μ. Κανελλοπούλου σχετικά με την απεργιακή συγκέντρωση της Πάτρας

Η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στην αχαϊκή πρωτεύουσα, στην οποία συμμετείχα, δείχνει, κατά τη γνώμη μου δύο πράγματα.
Πρώτον ότι καμία κυβέρνηση, καμία εξουσία, κανένα καθεστώς, όσο βάρβαρο και εξοντωτικό κι αν είναι για τη ζωή των πολιτών του, δεν μπορεί να είναι ποτέ αιώνια σίγουρο για τον εαυτό του. Ο κόσμος πρέπει να επιβάλει τη θέλησή του. Το ζήτημα είναι να πιστέψει ότι μπορεί.

Η δυναμική της σημερινής κινητοποίησης ήταν σημαντική. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια συναντήθηκαν στους πατραϊκούς δρόμους αγρότες που αγωνίζονται για μια αξιοπρεπή διαβίωση στην ύπαιθρο, φοιτητές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ που αντιμάχονται τους μανδαρινισμούς τύπου ʽʼΑθηνάʼʼ και εργαζόμενοι που παλεύουν για να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειές του.
Ωστόσο, η λαϊκή αντίδραση δεν είναι ακόμα αντίστοιχη με τα όσα σκληρά και χωρίς προηγούμενο συμβαίνουν μέσα στην κοινωνία. Αφουγκράζομαι και εγώ την άποψη ότι αν το 1.500.000 άνεργοι ήταν σήμερα στο δρόμο, τα πράγματα από αύριο κιόλας θα ήταν πολύ διαφορετικά για όλους μας.
Δεύτερον, η σημερινή κινητοποίηση είναι απόδειξη ότι ο λαός και τα δυναμικά τμήματά του αντιλαμβάνονται την κοινωνική και πολιτική αλλαγή μόνο ως δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης.
Μόνο με ένα γενικό ξεσηκωμό που θα οδηγήσει σε εκλογές μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και αυτό οφείλουμε να καλούμε τον κόσμο να κάνει. Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διεκδικούμε εκλογές και επιδιώκουμε να κυβερνήσουμε με εναλλακτικό πρόγραμμα και για αυτό οφείλουμε να πείσουμε τους πάντες για το τι εννοούμε και τι πιστεύουμε.

1 σχόλιο:

  1. ΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΞΑΝ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΤΟ 40
    ΑΕΡΑ
    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ