ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

2 Απρ 2013

Επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: «Για το ΤΑΙΠΕΔ και την ηγεσία του δεν ισχύουν το Σύνταγμα και οι νόμοι;»

Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας με θέμα «Για το ΤΑΙΠΕΔ και την ηγεσία του, δεν ισχύουν το Σύνταγμα και οι νόμοι;”


Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

“ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
προς τον κ. Πρωθυπουργό

Θέμα: Για το ΤΑΙΠΕΔ και την ηγεσία του, δεν ισχύουν το Σύνταγμα και οι νόμοι;

Μ. Κανελλοπούλου: Πρωτοβουλίες για το φράγμα Πείρου-Παραπείρου. Συναντήσεις με του εμπλεκόμενους Δημάρχους

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ξεκίνησε σειρά επαφών για το επείγον θέμα του φράγματος Πείρου-Παραπείρου.
Το Σάββατο 30.3.2013 συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ερυμάνθειας κ. Θανάση Καρπή, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες οι επαφές της θα συνεχιστούν και με τους άλλους θεσμικούς και επιστημονικούς φορείς που εμπλέκονται ή που μπορούν να συμβάλουν σε μια δίκαιη ρύθμιση για τις τοπικές κοινωνίες, τους πραγματικούς και φτωχούς παραγωγούς και τους κατοίκους των τριών εμπλεκόμενων Δήμων.

«ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ας αφήσουν τα επικοινωνιακά τρικ, κι ας εξηγήσουν γιατί στηρίζουν το μνημόνιο της καταστροφής»

Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την έλευση της Τρόικας και τη στάση της κυβέρνησης
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά.  Να βαδίζει στο μνημονιακό δρόμο του ΝΑΙ σε όλα κλιμακώνοντας την επίθεση στην πλειοψηφία της κοινωνίας.

Δεύτερη μέρα κινητοποιήσεων στην Ιεράπετρα

Πράξη δεύτερη σήμερα του νέου κύκλου κινητοποιήσεων στην Ιεράπετρα για το σχέδιο Αθηνά.
Οι κινητοποιήσεις με σημείο αναφοράς το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ξεκίνησαν χθες το πρωί, με την τοπική κοινωνία να διαμαρτύρεται στην απομάκρυνση του τμήματος του ΤΕΙ αλλά και στην αποψίλωση των υπηρεσιών υγείας και συνεχίζονται σήμερα.

ΣΥΡΙΖΑ: «Έκρυψαν» τους διαδηλωτές

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης 

Η Ελληνική Αστυνομία για ακόμη μία φορά πρόσφερε τις υπηρεσίες της στην Eldorado Gold, απομακρύνοντας με τη βία μερικές δεκάδες αλληλέγγυους και κατοίκους της Χαλκιδικής που βρέθηκαν έξω από το Μακεδονία Παλλάς , αφορμή τη συνέντευξη τύπου των Χρυσοθήρων. Αυτή τη φορά οι δυνάμεις των ΜΑΤ ξεπέρασαν κάθε όριο λογικής, καθώς  απαγόρευσαν τη συγκέντρωση διαμαρτυρία και “έκρυψαν” τους διαδηλωτές για να μην χαλάσει η φιέστα μιας ιδιωτικής εταιρίας.

Ο κ. Δένδιας είναι για ακόμη μια φορά υπόλογος για την μετατροπή της ΕΛΑΣ σε εταιρία security, αλλά και για την άσκηση παράνομης βίας σε πολίτες.

Κύπρος: Στον εισαγγελέα η έκθεση για Κύπρου και Λαϊκή

Παραδόθηκε στον γενικό εισαγγελέα, η έκθεση του οίκου Alvarez & Marsal για τις συνθήκες όπου η Τράπεζα Κύπρου και η Λαϊκή ζήτησαν κρατική στήριξη, και για την αγορά των ελληνικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά.

Ο γενικός εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, δήλωσε ότι η έκθεση είναι ογκώδης και θα τη μελετήσουν ειδικοί σε θέματα τραπεζών, ενώ θα σταλεί και στην Ερευνητική Επιτροπή για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία.

Πέρασαν τους 200 οι νεκροί παλαιστίνιοι κρατούμενοι

Ένα ακόμα έγκλημα της ισραηλινής κατοχής χαρακτηρίζει τον θάνατο του 62χρονου παλαιστίνιου κρατούμενου Μάισαρα Αμπού Χαμντία σε ισραηλινό νοσοκομείο η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης.
Το θύμα έπασχε από σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, αλλά οι ισραηλινές αρχές του αρνήθηκαν κάθε ιατρική φροντίδα και να τον απελευθερώσουν από τις ισραηλινές φυλακές όπου βρίσκεται κρατούμενος τα τελευταία δέκα χρόνια, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Με τον θάνατο του Αμπού Χαμντία, ο οποίος προκάλεσε λαϊκή εξέγερση, ο αριθμός των παλαιστινίων κρατουμένων που πέθαναν τα τελευταία χρόνια στις ισραηλινές φυλακές έφτασε τους 207.

"Βόμβα" στο Μνημόνιο από ΣτΕ

«Βόμβα» στο δεύτερο μνημόνιο αποτελεί, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κρίνει αντισυνταγματική την κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία.
Μετά από σειρά συνεδριάσεων κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του ΣτΕ θεωρεί, με ισχυρή μάλιστα πλειοψηφία πως η κατάργηση του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής –είτε από εργοδότες είτε από εργαζόμενους- σε διαιτησία που προβλέπει το μνημόνιο (Ν. 4046/2012) παραβιάζει τις διατάξεις του Συντάγματος.

Ο Δ. Στρατούλης για την ποινική δίωξη του Αντώνη Σταματόπουλου, Προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό Μετρό

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Β΄ Αθήνας, υπεύθυνου της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου για το Υπουργείο Εργασίας, για την ποινική δίωξη του Αντώνη Σταματόπουλου, Προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό Μετρό
Ολόκληρη η δήλωση

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ -μέλη της Προανακριτικής: «Θλιβερός αχθοφόρος των σχεδίων συγκάλυψης ο Μαρκογιαννάκης»

Μεθόδευση καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ»
Η σχετική ανακοίνωση:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ