ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

8 Οκτ 2012

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ «ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ» ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ



Το νέο «πακέτο» βάρβαρων μνημονιακών μέτρων και ο αντιλαϊκότερος στην ιστορία της χώρας μας κρατικός προϋπολογισμός του 2013 έχουν το χαρακτήρα προμελετημένου, δολοφονικού χτυπήματος ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, καθώς κλιμακώνουν και πολλαπλασιάζουν καταστάσεις πρωτοφανούς αγριότητας: ασθενείς με χρόνιες και ανίατες παθήσεις χωρίς περίθαλψη, αυτοκτονίες, κατάθλιψη, ανεργία – φτώχεια - εξαθλίωση σε κάθε σπίτι, «λουκέτα», άστεγοι, απόγνωση.
Στα κατεδαφιστικά μέτρα, που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα, περιλαμβάνονται (επιπλέον) «πετσόκομμα» μισθών, συντάξεων και επιδομάτων συνολικού ύψους τουλάχιστον 7,5 δισ. ευρώ και «τσεκούρι» 4, τουλάχιστον, δις ευρώ σε υγεία, παιδεία, δημόσιες επιχειρήσεις και στενό δημόσιο τομέα. Η φοροεπιδρομή θα κλιμακωθεί, καθώς προβλέπονται καινούρια μέτρα 3 δις ευρώ, που θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τα λαϊκά στρώματα, την ίδια στιγμή που θα μειώνουν τη φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων και των πλουσίων.

«Κακώς ήλθατε», φράου Μέρκελ



Του Θάνου Αμπατζή

Λυπάμαι, φράου Μέρκελ, που στην αυριανή επίσκεψή σας στη χώρα μας θα αποστούμε (η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων) από τον πατροπαράδοτο τρόπο φιλοξενίας. Δεν μπορούμε να σας «καλωσορίσουμε», παρά το ότι εκπροσωπείτε μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα και πρέπει να φερθούμε «με ευγένεια», όπως τα ΜΜΕ μας «υποδεικνύουν» τα τελευταία 24ωρα.

Στιγμιότυπα από την πορεία ενάντια στα νέα μέτρα

 Με τύμπανα και συνθήματα επικεντρωμένα κυρίως ενάντια στην αυριανή επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Στο κάλεσμα των σωματείων και του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εναντίον του νέου πακέτου μέτρων που ετοιμάζει η τρόικα εσωτερικού ανταποκρίθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι, που ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για αύριο το μεσημέρι στις 13:00 στην πλατεία Όλγας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ