ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

26 Μαρ 2013

Σχετικά με την ένταση που προκλήθηκε μετά το τέλος της παρέλασης της 25η Μαρτίου στην Πάτρα

Σχετικά με την ένταση που προκλήθηκε μετά το τέλος της παρέλασης της 25η Μαρτίου στην Πάτρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΧΑΪΑΣ, Σύλλογοι Φοιτητών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που πλήττονται από το Σχέδιο Αθηνά και πλήθος Πατρινών πολιτών, καθώς και άλλες αριστερές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις βρέθηκαν στο δρόμο για να διαδηλώσουν ειρηνικά για την καταστροφική μνημονιακή πολιτική και το περήφανο ΟΧΙ του Κυπριακού λαού, μετά το τέλος της καθιερωμένης παρέλασης.

Σχέδιο “Αθηνά”: σήμερα θα πέσουν και οι τελευταίες μάσκες

Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, το Υπουργείο Παιδείας, μέσω τροπολογίας, θα επιδιώξει να προσδώσει νομοθετική βάση στο κατάπτυστο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο σκοπεύει να περάσει το σχέδιο “Αθηνά”.

Το κυπριακό «όχι», η καταστροφική συμφωνία: ερωτήματα και διαπιστώσεις

Τι σημαίνει άμεσα η απόφαση για την Κύπρο; Πήγε χαμένο το «όχι» της κυπριακής βουλής; Βοήθησε η ελληνική κυβέρνηση, και τι μπορούσε να κάνει;
Tι σημαίνει η συμφωνία της Κυριακής; Πτώση του κυπριακού ΑΕΠ, ραγδαία άνοδο της ανεργίας

Η κυριακάτικη απόφαση του Eurogroup είναι το ίδιο καταστροφική με την προηγούμενη, σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της στην οικονομία και την κοινωνία της Κύπρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ενημέρωση Στουρνάρα στον Α. Τσίπρα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ σχετικά με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο και τη σημερινή ενημέρωση του ΥΠ.ΟΙΚ. κ. Στουρνάρα στον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α. Τσίπρα

“Για τα μάτια τους μόνο …η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου”

Αστυνομικές δυνάμεις σε πλήρη ετοιμότητα, μπλόκα στις γύρω οδούς προληπτικά μέτρα και κάγκελα, ελεύθεροι «παρατηρητές» (ελεύθεροι σκοπευτές μήπως;) στις ταράτσες, αστυνομικοί και στρατιωτικοί με πολιτικά σε ρόλο θεατών – χειροκροτητών, αποκλεισμός σταθμών του μετρό, ένταση και συλλήψεις…

ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά Χρυσής Αυγής για το βανδαλισμό στον Άη Μαθιά

Την ημέρα της 25ης Μαρτίου επέλεξαν μέλη της Χρυσής Αυγής στην Κέρκυρα για να βανδαλίσουν τα γραφεία του ΚΚΕ στον Άγιο Ματθαίο, όπως καταγγέλλουν η Ν.Ε του ΚΚΕ αλλά και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
«Άγνωστοι» έσπασαν την πόρτα και έριξαν μπογιές κι ασβέστες στα γραφεία του ΚΚΕ στον Άη Μαθιά γράφοντας συνθήματα στον τοίχο, όπως καταγγέλλουν οι τρεις κομματικές οργανώσεις οι οποίες ομόθυμα καταδίκασαν το βανδαλισμό.

Τάσος Κουράκης: Να τροποποιηθεί ο νόμος που θέτει αυτοδικαίως σε αργία τους δημοσίους υπαλλήλους που απλώς παραπέμπονται για πλημμελήματα

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο Βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης και Συντονιστής της ΕΕΚΕ Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ., Τάσος Κουράκης, ζητώντας την τροποποίηση του νόμου 4093/12, υποπαρ. Ζ3, ώστε να μην τίθενται αυτοδικαίως σε αργία οι υπάλληλοι και οι καθηγητές που απλώς παραπέμφθηκαν αμετακλήτως ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου για πλημμελήματα.

Το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το διαφαινόμενο «σφράγισμα» χώρων πολιτισμού

Ανακοίνωση του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Το διαφαινόμενο «σφράγισμα» όσων  χώρων πολιτισμού δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας, θα αποτελέσει άλλο ένα βαρύ πλήγμα για τον θεσμό του Θεάτρου, στα τόσα πλήγματα που έχει ήδη δεχθεί ο θεσμός, όπως η ανεργία, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η φίμωση της ελευθερίας της έκφρασης  και η τρομοκρατία που ασκείται στους εργαζόμενους, όπως αποκαλύφθηκε στον ημερήσιο τύπο.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ