ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

26 Μαρ 2013

Σχετικά με την ένταση που προκλήθηκε μετά το τέλος της παρέλασης της 25η Μαρτίου στην Πάτρα

Σχετικά με την ένταση που προκλήθηκε μετά το τέλος της παρέλασης της 25η Μαρτίου στην Πάτρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΧΑΪΑΣ, Σύλλογοι Φοιτητών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που πλήττονται από το Σχέδιο Αθηνά και πλήθος Πατρινών πολιτών, καθώς και άλλες αριστερές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις βρέθηκαν στο δρόμο για να διαδηλώσουν ειρηνικά για την καταστροφική μνημονιακή πολιτική και το περήφανο ΟΧΙ του Κυπριακού λαού, μετά το τέλος της καθιερωμένης παρέλασης.
Οι Ειδικές Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. αναίτια εμπόδισαν την ειρηνική πορεία που είχε προαναγγελθεί και χωρίς να έχουν προκληθεί, επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους πολίτες ρίχνοντας δακρυγόνο, προκαλώντας νέα ένταση και αναπνευστικά προβλήματα στον κόσμο που βρισκόταν στην περιοχή. Προκαλεί οργή και αγανάκτηση η ευκολία με την οποία κάνουν χρήση χημικών οι αστυνομικές δυνάμεις αγνοώντας επιδεικτικά ότι πρόκειται για επικίνδυνα χημικά που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Ο στόχος τους ήταν προφανής, να διαλύσουν τη συγκέντρωση και ν’ αποτρέψουν τη συμμετοχή των Πατρινών στην ειρηνική διαδήλωση, δημιουργώντας κλίμα φόβου και τρομοκρατίας.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΧΑΪΑΣ με επικεφαλείς τους δύο βουλευτές του νομού, Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλη Χατζηλάμπρου, μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας όπου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον τρόπο που χειρίστηκε η αστυνομία την κατάσταση που δημιουργήθηκε και κυρίως για την αναίτια ρίψη του δακρυγόνου. Εκεί συναντήθηκαν με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο κ. Κυριακόπουλο και τον Αξιωματικό κ. Κόντη οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρξε από την πλευρά της αστυνομίας καμία εντολή για τη χρήση χημικών και ζήτησαν συγνώμη από τους πολίτες για αυτή την ενέργεια. Επίσης, δήλωσαν ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διερευνήσουν τι ακριβώς συνέβη και να αποδοθούν ευθύνες για αυτό το γεγονός.

Εμείς από την πλευρά μας θα περιμένουμε το αποτέλεσμα των ερευνών και την απόδοση των ευθυνών για μια τέτοια προκλητική ενέργεια.

Γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΑΧΑΪΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ