ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

6 Ιουν 2013

Λαϊκή εξέγερση στην Τουρκία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις - Με βία, χημικά και αύρες νερού απαντά η αστυνομία

Συνεχίστηκαν και την Τετάρτη το βράδυ οι διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις. Τρεις επιβεβαιωμένοι νεκροί, χιλιάδες oι τραυματίες από την άγρια καταστολή σε Κων/πολη και Άγκυρα και άλλες πόλεις - Περισσότερες από 1.700 προσαγωγές
Η δημοσίευση ενημερώνεται περιοδικά.

Πέμπτη 6/6

Ο Γιώργος Ιατρίδης, φοιτητής και διαχειριστής του site «Alexiptoto» έχει συλληφθεί από την τουρκική αστυνομία

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και η άγρια καταστολή την ώρα που ο Ερντογάν επιστρέφει στην Τουρκία από την τριήμερη περιοδεία του στο Μάγκρεμπ. Η αντιπροσωπεία των διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ επέδωσε λίστα με τα αιτήματά της στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, με βασικότερο την καρατόμηση της αστυνομικής ηγεσίας και την ακύρωση των σχεδίων για το πάρκο Γκεζί. Τρεις, έως τώρα, οι επιβαιβεωμένοι νεκροί της τουρκικής εξέγερσης.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή αναφέρει ότι την Τετάρτη σημειώθηκαν οι πρώτες διαμάχες ανάμεσα σε διαδηλωτές και υποστηρικτές της κυβέρνησης. Τα περιστατικά καταγράφηκαν στην Ριζούντα, από όπου κατάγεται ο Ερντογάν, και ξεκίνησαν, σύμφωνα με τις αναφορές, όταν στα συνθήματα κατά της κυβέρνησης που φώναζαν νεαροί διαδηλωτές άρχισαν να απαντούν μέλη του πλήθους.

Ερώτηση της Μαρίας Κανελλοπούλου για τα ακίνητα του Δημοσίου στην Αχαΐα που έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου κατέθεσε στη Βουλή, ερώτηση απευθυνόμενη στον Υπουργό Οικονομίας κ. Στουρνάρα, με την οποία ζητά ενημέρωση σχετικά με τα ακίνητα του στενού και ευρύτερου Δημοσίου τα οποία έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ και πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

5.6.2013

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας

ΘΕΜΑ: Περιελθούσα στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητη περιουσία του Δημοσίου στην Αχαΐα

Από τη Δραπετσώνα στην Ιερισσό και από τη Θεσσαλονίκη στο Ηράκλειο: Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με τον Αλέξη Τσίπρα εκεί που χτυπάει η καρδιά της κοινωνίας



Στους δρόμους της αλήθειας, εκεί που πραγματικά χτυπάει η καρδιά της κοινωνίας, με το βλέμμα στραμμένο εκεί που υπάρχει φτώχεια, με όπλο τη γνώση της ιστορίας και στόχο τη διατήρηση της μνήμης και τη δημοκρατία, μαζί με τα κινήματα και μαζί με τους ανθρώπους που αγωνίζονται για την υπεράσπιση του τόπου τους και της ζωής τους: αυτή είναι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Εκεί που δεν διανοείται να πατήσει το πόδι του ο πρωθυπουργός, κρυμμένος πίσω από το φαιδρό success story, εκεί βρέθηκε και θα συνεχίζει να βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Οι αφίσες του συνεδρίου στα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την τριπλή σημαία του προχωρά στο Ιδρυτικό του Συνέδριο με στόχο να σταματήσει η προϊούσα εξαθλίωση.
 







Εκδήλωση για το Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ. θα διοργανωθεί εκδήλωση στην Πάτρα στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλατεία Γεωργίου) με θέμα:

"Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο για τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Ποινικοποίηση της προσωπικής ζωής, της υπηρεσιακής λειτουργίας και της συνδικαλιστικής, κοινωνικής, πολιτικής δράσης”

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι :

1. Δημήτρης Περπατάρης, Δικηγόρος - Εργατολόγος
2. Κώστας Δροσόπουλος, Πρώην Πρόεδρος ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
3. Δέσποινα Κουτσούμπα, Αρχαιολόγος Πρόεδρος Δ. Σ. Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ)
4. Νίκος Αδαμόπουλος, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρος του σωματείου στη Ν. Ιωνία
Οργανωτές της εκδήλωσης είναι οι σύλλογοι εργαζομένων : Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας – Πελ/σου - Ιονίου, Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας – Περ. Ενότητα Αχαΐας, Ένωση Μηχανικών Δημ. Υπαλλήλων Διπλ. Ανωτ. Σχολών Τμήμα Δυτ. Ελλάδας, Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων, Προσωπικού Καθαριότητας Δ. Πατρέων, Αρχαιολόγων παράρτημα Δυτ. Ελλάδας (Σ.Ε.Α.).

Συναυλία από το Μουσικό Εργαστήρι του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών & περιχώρων.: "Η ποίηση στο ελληνικό τραγούδι"


Θα τιμηθούν οι Χρ. Λεοντής και Διον. Καρατζάς
Την Παρασκευή 7 Ιουνίου στο Αρχαίο Ωδείο, ώρα 9 μ.μ.

Πάτρα: Συναυλία από το Μουσικό Εργαστήρι του Παμμικρασιατικού – Θα τιμηθούν Χρ. Λεοντής και Διον. Καρατζάς
Την Παρασκευή 7 Ιουνίου στο Αρχαίο Ωδείο

«Η ποίηση στο ελληνικό τραγούδι» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δώσει το Μουσικό Εργαστήρι του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου της Πάτρας, την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο Αρχαίο Ωδείο.
Στην εκδήλωση θα τιμηθεί για την προσφορά του στο λαϊκό – έντεχνο τραγούδι ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Λεοντής και ο Πατρινός ποιητής Διονύσης Καρατζάς.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ