ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

5 Δεκ 2013

Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για πλειστηριασμούς και ακίνητα που κατατέθηκε στη Βουλή

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων»
Θέμα: Παράταση προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών και απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων
Αιτιολογική Έκθεση
Η μεγάλη οικονομική κρίση η οποία έχει λάβει ανυπολόγιστες διαστάσεις σε βάρος κυρίως των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, έχει οδηγήσει μεγάλο αριθμό Ελλήνων πολιτών σε πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεών τους, από καταναλωτικά δάνεια που έλαβαν τα τελευταία δέκα χρόνια.

Το νερό είναι δικαίωμα

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του ΟΗΕ για τον εθελοντισμό και το γεγονός ότι η πρόσβαση σε νερό και υγιεινή έχει κυρωθεί ως ανθρώπινο δικαίωμα στον ΟΗΕ από το 2010, η πρωτοβουλία πολιτών Savegreekwater, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πάτρας Απόστολος Βανταράκης και Ήρα Κουρή και τοπικοί φορείς διοργανώνουν επίκαιρη εκδήλωση με θέμα την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού στη χώρα μας. 

Εισηγήσεις θα κάνουν εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού SAVEGREEKWATER, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλος ενεργών πολιτών της πόλης μας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μ. Βασιλάκης ενώ όσοι φορείς δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν τη δυνατότητα πεντάλεπτης τοποθέτησης και κατάθεσης προτάσεων.

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην Ανοιχτή Συζήτηση για το μέλλον της διαχείρισης του νερού μας με θέμα:

"Το νερό είναι δικαίωμα"

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, 17.30

Αίθουσα αγοράς Αργύρη, (Αγίου Ανδρέου 14)

Εκδήλωση νέων ΣΥΡΙΖΑ

Οι Νέοι και οι Νέες ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε διαδικασία ίδρυσης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Η οργάνωση νεολαίας που δημιουργούμε θέλουμε να είναι μια ριζοσπαστική, μαζική, αριστερή οργάνωση, μια οργάνωση που χτίζει αντιστάσεις όπου καταπιέζονται οι νέοι και νέες, που επενδύει στη συλλογική δημιουργία των ίδιων της των μελών, που προβάλει ένα πολιτιστικό αντι-παράδειγμα ενάντια στα κυρίαρχα πρότυπα του κέρδους και του ανταγωνισμού, που αγωνίζεται εκφράζοντας τη δημιουργική παρόρμηση των νέων για ζωή με αξιοπρέπεια. Ακριβώς επειδή για εμάς η συμμετοχή στην πολιτική δεν είναι δουλειά των ειδικών, αλλά ο τρόπος που οργανώνουμε τις ζωές μας και δίνουμε συλλογικές απαντήσεις στα προβλήματά μας και τις ανάγκες μας, καλούμε τις νέες και τους νέους μαζί μας! Μέσα από μια οργάνωση που θα σκέφτεται, θα δημιουργεί και θα αλλάζει τις ζωές μας, καλούμε τις νέες και τους νέους στον αγώνα για την ανατροπή, στην δημιουργία των όρων για την υπέρβαση, στην προσπάθεια για το νέο κόσμο των ονείρων και των αναγκών μας!

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη δίωξη των εννιά φοιτητών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης

foititesΗ νέα γενιά, που τόσα υφίσταται στην Μνημονιακή περίοδο, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται επιπλέον με τιμωρητική διάθεση.
 Εκφράζω τη συμπαράσταση μου στους εννέα φοιτητές του Φυσικού Κρήτης, που διώκονται άδικα, γιατί μαζί με όλους τους συμφοιτητές τους διεκδίκησαν το αυτονόητο: να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος μετά τις κινητοποιήσεις το φθινόπωρο του 2011.
 Στο πρόσωπο των εννιά νέων, φοιτητών του Φυσικού Κρήτης, στηρίζουμε τη νέα γενιά, το δημόσιο Πανεπιστήμιο, την ίδια τη Δημοκρατία.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ