ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

14 Φεβ 2013

Συνέντευξη τύπου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη σφαγή των μισθών

Συνέντευξη τύπου με αφορμή τη σημερινή λήξη 42 κλαδικών συμβάσεων παραχώρησε σήμερα 14/2, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε ατομικές συμβάσεις και νέες μειώσεις μισθών, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Οι παρόντες βουλευτές κατήγγειλαν και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια σε βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, έξω από το γραφείο του γ.γ. του ΥΠ.ΟΙΚ. Μέργου, στη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας των νέων του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες



Από την προηγούμενη εβδομάδα εργολαβικά συνεργεία προβαίνουν σε διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά. Αποκορύφωμα αποτελούν τα περιστατικά όπου σύμφωνα με τις εντολές της ΔΕΗ διέκοψαν το ρεύμα σε οικογένειες ανέργων και συνταξιούχων, αδιαφορώντας και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ακόμα και νεογέννητων παιδιών. Τα περιστατικά διακοπής ρεύματος πληθαίνουν αφού πολλά νοικοκυριά, εξαιτίας της χρόνιας ανεργίας, των χαμηλών μισθών και μειωμένων συντάξεων, αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Κάλεσμα σε συνέλευση στην Αγυιά στις 17/2


Αποκαλυπτικές φωτογραφίες για το σχέδιο Αθηνά: “Θέλουν να κλείσουν και να ξεπουλήσουν το παλάτι των Τουριστικών Επιχειρήσεων ΤΕΙ Πάτρας”

Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται και ακολουθούν προέρχονται από την πρόσφατη επίσκεψη της βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μαρίας Κανελλοπούλου στους χώρους του ΤΕΙ Πάτρας όπου συμπεριλαμβάνονται και τα εργαστήρια του τμήματος Τουριστικού Επιχειρήσεων ΤΕΙ Πάτρας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «παράγει» περισσότερη φτώχεια από ό,τι συνοχή



 Του Βασίλη Χατζηλάμπρου

Εκατόν είκοσι εκατομμύρια άνθρωποι τελούν υπό την απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Σαράντα εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση «οξείας υλικής στέρησης», δηλαδή πείνας, εκ των οποίων τα 25,4 εκατομμύρια είναι παιδιά. Τα προαναφερθέντα στοιχεία αφορούν στην Ευρώπη των «27», και καταγράφονται στην έκθεση της Eurostat που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Δεκέμβρη του 2012.
Είναι απορίας άξιο για ποια ακριβώς «μελλοντική πολιτική συνοχής» μιλά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, ο οποίος διάλεξε την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα για να εγκαινιάσει τη σειρά επισκέψεών του στις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ