ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

21 Φεβ 2013

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα γεγονότα στη Χαλκιδική

Στη Β.Α Χαλκιδική συντελείται ένα διπλό έγκλημα, οικολογικό και οικονομικό, προϊόν πρωτοφανούς σκανδάλου που ξεκινά από το 2003, απέναντι στο οποίο οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν ένα δίκαιο αγώνα για την υπεράσπιση της ποιότητας της ζωής της δικής τους και των επόμενων γενιών. 
Οι οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι ανυπολόγιστες, ενώ το όφελος για το ελληνικό δημόσιο είναι μηδαμινό και μοναδικός ευνοημένος είναι η καναδική εταιρία EL DORADO GOLD. Πρόκειται για μια εξόφθαλμη εύνοια συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων με το ελληνικό Δημόσιο να έχει παραχωρήσει ακίνητη περιουσία των πρώην μεταλλείων και πάνω από 300.000 στρέμματα δάσους στην εξευτελιστική τιμή των 11 εκατ. ευρώ.  

Ο αγώνας στο Λασίθι συνεχίζεται: ανακοίνωση επιτροπών αγώνα

Σήμερα, ημέρα πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, όλος ο λασιθιώτικος λαός, με μια μεγαλειώδη αυτοκινητοπομπή χιλιομέτρων, πρωτοφανή για το νομό μας, σε μαζικότητα, παλμό, δυναμικότητα και πνεύμα ενότητας και αγωνιστικότητας, πορεύτηκε προς το Σεληνάρι και πραγματοποίησε συμβολικό αποκλεισμό στα σύνορα του νομού, όπου εδώ και οχτώ χρόνια κατασκευάζεται χωρίς ποτέ να ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του οδικού άξονα.

Η ομιλία του Α.Τσίπρα στη συνεδρίαση της Επιτροπής εργασίας σχετικά με τις αλλαγές στο κράτος και το πολιτικό σύστημα

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι, 

Θέλω καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την αποδοχή της πρόσκλησης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να παραβρεθείτε σήμερα εδώ, στο χώρο της Βουλής και, κυρίως να αποδεχτείτε τη συμμετοχή σας σε μία Ομάδα Εργασίας που αναλάβαμε την πρωτοβουλία σήμερα συγκροτήσουμε για την μελέτη των απαραίτητων, αναγκαίων εκείνων μεταρρυθμίσεων στο Κράτος, στο Πολιτικό Σύστημα και στο Σύνταγμα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ