ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

15 Ιουλ 2013

Αλέξης Τσίπρας: «Φτιάχνουμε όλοι μαζί έναν φορέα δημοκρατικό, πολυτασικό, πλουραλιστικό» (βίντεο - κείμενο)


Το πλήρες κείμενο της ομιλίας και το σχετικό βίντεο:


 Συντρόφισσες και σύντροφοι
Ξέρετε ποιο είναι το μήνυμα που έρχεται απ' έξω, από όσα διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στην κοινωνία, που αγωνιά και μάχεται;
Το μήνυμα είναι: Τελειώνετε γιατί χανόμαστε.
 Σας παρακολουθούμε, σας περιμένουμε αλλά δεν έχουμε χρόνο.
Πνιγόμαστε, βυθιζόμαστε.
Το μήνυμα είναι τώρα ή ποτέ. 


Το μήνυμα δεν είναι μόνο το πολιτικό : ΣΥΡΙΖΑ ή μνημόνια.
Το μήνυμα είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ανθρωπιστική τραγωδία.
Διότι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο οι εντεταλμένοι των δανειστών και οι εκτελεστές των μνημονίων.

Το καθήκον μας είναι να φτιάξουμε ένα κόμμα πιο ενιαίο, πιο αποτελεσματικό, που να πάρει στην πλάτη του την Ελλάδα και τον λαό της


Η ομιλία του Β. Χατζηλάμπρου στο 1o συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μπει μπροστά. Να διακηρύξει ότι “Τώρα θα πέσετε”. Όχι όταν γίνουν οι εκλογές στη Γερμανία. Τώρα και όχι μετά!»
Συνομιλώντας με ανθρώπους για το συνέδριο, για πρώτη φορά με ρωτούσαν τόσοι πολλοί τι έχετε να αποφασίσετε. Δεν μπορούσα να τους εξηγήσω και να τους πω ότι έχουμε να τακτοποιήσουμε το καταστατικό, κάποιες διαρθρώσεις μεταξύ μας και ένα κείμενο πολιτικό. Δεν τολμούσα να το πω του ενός, γιατί ήταν απολυμένος και αισθανόταν ότι, κάθε μέρα που καθυστερούμε, γεμίζει η Ελλάδα απολυμένους. Και αναγκάστηκα να του το πω περιφραστικά: ότι θέλουμε να φτιάξουμε ένα κόμμα πιο ενιαίο, πιο αποτελεσματικό, που να πάρει στην πλάτη του την Ελλάδα και τον λαό της. Δεν ξέρω αν είμαστε σε αυτό το μήκος κύματος σήμερα. Όμως, αυτό είναι το καθήκον που έχουμε.

Εικόνες και βίντεο από τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ


Σχέδιο πολιτικής απόφασης του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε ολόκληρο το σχέδιο της Πολιτικής Απόφασης του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

1. Το συνέδριο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) αποτελεί συνέχεια και τομή στην πορεία του, η οποία ξεκίνησε ήδη από το 2000, συνεχίστηκε με την ίδρυσή του το 2004 και σφραγίστηκε με την ανάληψη της ιστορικής ευθύνης για την απαλλαγή του ελληνικού λαού από τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε αποικία χρέους και οδηγήσει στην περιθωριοποίηση τις δημιουργικές, κοινωνικές και παραγωγικές της δυνάμεις.

Σχέδιο καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κεντρικός στόχος που θέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανατροπή της κυριαρχίας των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων, των δυνάμεων της κοινωνικής καταστροφής, είναι η ανάδειξη μιας κυβέρνησης της συμπαραταγμένης Αριστεράς, στηριγμένης σε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία.


ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) είναι ένα ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς. Φιλοδοξεί να εκφράσει πολιτικά τον κόσμο της εργασίας, των αυτοαπασχολούμενων, της αγροτιάς, της νεολαίας, της προοδευτικής διανόησης και καλλιτεχνικής δημιουργίας, όλων εκείνων που υφίστανται την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις του για τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική προκοπή και απελευθέρωση, για το σοσιαλισμό.

Εισηγητική ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, στο 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Αγωνιστές και αγωνίστριες της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης,
Καλώς βρεθήκαμε όλοι και όλες στο Συνέδριο της ελπίδας και της δημιουργίας.
Καλώς ορίσαμε στο ιστορικό αυτό αντάμωμα για την αριστερά και για το τόπο.
Σε ένα Συνέδριο που θα γεννήσει τον νέο ενιαίο και ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει, ξέρει και μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της μεγάλης ανατροπής αλλά και την ευθύνη της ανοικοδόμησης της πατρίδας μας.
Σε ένα συνέδριο που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημαντικό σταθμό, αφετηρία στη προσπάθειά μας να ξαναχτίσουμε σε στέρεα θεμέλια τη προοπτική και το μέλλον του λαού και της πατρίδας μας.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ