ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

22 Μαρ 2013

Η Κύπρος δεν είναι μόνη (αφίσσα και προκήρυξη)

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης

 Όχι σε μνημόνια, λιτότητα και αυταρχισμό
  Ναι στον κοινό αγώνα των λαών της Ευρώπης για την ανατροπή
Τις προηγούμενες μέρες στην Κύπρο είδαμε να παίζεται ένα έργο που το έχουμε δει ξανά και ξανά στη χώρα μας και τις καταστροφικές του συνέπειες βιώνουμε σήμερα. Μνημόνιο ή χρεωκοπία; Αναγκαστική αποδοχή παράλογων απαιτήσεων, που γκρεμίζουν κατακτήσεις αιώνων και υποθηκεύουν το μέλλον ή άρνηση και χάος; Μήπως φταίνε για ότι συμβαίνει σήμερα οι ίδιοι οι Κύπριοι; ‘Οπως εμείς «μαζί τα φάγαμε», έτσι και για την Κύπρο ευθύνεται το φορολογικό καθεστώς;
Όσο όμως εμείς δεν τα φάγαμε μαζί, έτσι και η Κύπρος δεν δημιούργησε μετά την ένταξη της στην ευρωζώνη ένα νέο φορολογικό καθεστώς. Με αυτό το φορολογικό καθεστώς εντάχθηκε και αυτό είναι προϊόν διαπραγμάτευσης της Κύπρου με την Ευρώπη. Τέλος είναι μοναδικό στην Ευρώπη αυτό το καθεστώς; Στο Λουξεμβούργο, τι καθεστώς επικρατεί; Στη Μάλτα τι καθεστώς επικρατεί; Προς τι λοιπόν αυτή η επίθεση προς την Κύπρο; Μα γιατί η τακτική είναι παντού η ίδια. Μέτρα σοκ και δέος, απειλές και ενοχοποίηση των ίδιων των λαών.

Συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις εξελίξεις στην Κύπρο


Οι τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Δραγασάκη στη σημερινή συνέντευξη τύηπου για τις εξελίξεις στην Κύπρο

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ. Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Σχέδιο Αθηνά ΙΙΙ: Ο Υπουργός δεν έχει τη...θεά του!

Παρακολουθήσαμε εχθές και το 3ο επεισόδιο της ιλαροτραγωδίας που έχει ονομαστεί σχέδιο Αθηνά. Ο Υπουργός Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλος, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των υπόγειων διαπραγματεύσεων και επιχειρώντας να περιορίσει το μεγάλο πολιτικό κόστος που έχουν προκαλέσει στην κυβέρνησή και στην παράταξή του οι συνεχείς παλινωδίες τους, εμφάνισε το “Αθηνά ΙΙΙ”.

Ν.Χουντής σε Πρόεδρο Eurogroup: Είστε ανίκανοι ή έχετε κάποιους άλλους σκοπούς;



Νίκος Χουντής πρός Πρόεδρο Eurogroup, κ. Dijsselbloem:
  • «Στο Eurogroup είστε ανίκανοι ή έχετε κάποιους άλλους σκοπούς όπως ο κ. Σόϊμπλε;»
  • «Εσείς σε ποια (ασφαλή) τράπεζα βάζετε το μισθό σας, κ. Πρόεδρε;

Δηλώσεις Αλ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Π. Καμμένο

Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να ανταλλάξουμε απόψεις με την αντιπροσωπεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε σχέση με τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν προφανώς και την χώρα μας και την Ευρωζώνη συνολικά, τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Μια ελληνική κυβέρνηση που αντί να συμπαρασταθεί στο περήφανο όχι του Κυπριακού λαού, στην πραγματικότητα συμπαρίσταται στην κα Μέρκελ και στο Eurogroup, στις ασφυκτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς απέναντι στην Κύπρο. 

Δήλωση της Μαρίας Κανελλοπούλου για την απεργία των ηθοποιών

Mε αφορμή την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΗ να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαρτίου  η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Χαιρετίζω την απόφαση του ΣΕΗ.  Οι θεατρικοί επιχειρηματίες της χώρας εκμεταλλευόμενοι τις κυβερνητικές επιλογές που αποσκοπούν στη ισοπέδωση κάθε εργατικού δικαιώματος και επιχειρούν να κάνουν με της σειρά τους επίδειξη δύναμης στους εργαζόμενους στο χώρο του θεάτρου.

Όλοι οι ηθοποιοί, οι παλαιότεροι και οι νεότεροι, πρέπει να καταλάβουν πως είναι εξαιρετικά σημαντική η συλλογική αγωνιστική δράση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Κάθε σκύψιμο του κεφαλιού οδηγεί νομοτελειακά σε νέα επιδείνωση της θέσης τους.

Η Τέχνη δεν μπορεί να υπηρετείται από ανθρώπους αμειβόμενους  με εξευτελιστικούς όρους

Η εισήγηση του Τάσου Κουράκη στη συζήτηση, σήμερα, για το Σχέδιο Αθηνά

Η πρώτη ομιλία του Τάσου Κουράκη, συντονιστή της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας, Πολιτισμου, Αθλητισμού, του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, ως εισηγητή στην συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για το σχέδιο ΄΄Αθηνά΄΄ στις 22/3/2013

Ξύλο και παρασκηνιακές διεργασίες στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Το παρασκήνιο είναι έντονο στο περιθώριο του συνεδρίου και εκδηλώνεται στις συνδικαλιστικές παρατάξεις μεταξύ των τριών ξενοδοχείων όπου έχουν διαμοιραστεί οι σύνεδροι

Ξύλο στη ΔΑΚΕ

Αναστέλλεται από τον Απρίλιο η σύνταξη για όσους δεν έχουν ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ

Αναστέλλεται από τη σύνταξη του μηνός Απριλίου, δηλαδή από τις 29/3/2013, η καταβολή της σύνταξης στους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν ταυτόχρονα Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας


Πενήντα πρωτοβουλίες πολιτών συγκεντρώνονται το Σαββατοκύριακο στην Κατερίνη

Όταν το «κίνημα της πατάτας» ξεκίνησε το 2012 από την Πιερία, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν «φούσκα». Η συνέχεια, όμως, έδειξε ότι το αυθόρμητο αυτό κίνημα, που γρήγορα επεκτάθηκε σε πολλές ελληνικές πόλεις, διανέμοντας τρόφιμα σε τιμές παραγωγού, δεν επρόκειτο να «ξεφουσκώσει» εύκολα.


Μόνο στην Πιερία, από πέρυσι μέχρι φέτος έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 20 δράσεις και έχουν διανεμηθεί περίπου 600 τόνοι τροφίμων όλων των ειδών.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ