ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

27 Μαρ 2013

Απάντηση στη δήλωση του κ. Νταβλούρου ότι θα ψηφίσει την τροπολογία για το Αθηνά

Πληροφορούμαι από τα αχαϊκά ΜΜΕ, ότι ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νταβλούρος δήλωσε ότι θα ψηφίσει σήμερα στη Βουλή την τροπολογία για το σχέδιο Αθηνά, γιατί, όπως υποστηρίζει, “από τις βεβαιώσεις που έχει, θεωρεί πως η Αχαΐα έχει ικανοποιηθεί στα αιτήματά της”.

Βιομηχανία διώξεων στη Κρήτη: "Προσεχώς και στη γειτονιά σας"

Δεκάδες άνθρωποι στην Κρήτη σέρνονται σε δίκες, επειδή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της τελευταίας διετίας.
Οι διώξεις αφορούν συνολικά 54, πλεόν, πολίτες, μετά και την πρόσφατη δίωξη της προέδρου του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, επειδή «τόλμησε» να υπερασπιστεί εργαζόμενη (έγινε μήνυση και στην ίδια) που απολύθηκε, αφού απήργησε και αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση μισθού. Με τη μερίδα του λέοντος στην υλοποίηση αυτού του οργουελικού εφιάλτη να κατέχει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, η οποία μέσα στους λίγους (πρόσφατους) μήνες, έχει σχηματίσει δικογραφίες και προχωρά σε ποινικές διώξεις εναντίον τουλάχιστον 37 Χανιωτών που συμμετείχαν σε διάφορες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, τα δύο τελευταία χρόνια.

Κύπρος: Ανοίγουν αύριο οι τράπεζες - Στην τελική ευθεία το διάταγμα περιορισμού συναλλαγών

Ανοίγουν τελικά οι τράπεζες το πρωί της Πέμπτης από τις 9 το πρωί. Για το κοινό οι τράπεζες θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Επίσης, το διάταγμα στο οποίο κατέληξε η Κεντρική Τράπεζα κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Οικονομικών για τον περιορισμό των συναλλαγών θα έχει ισχύ 7 ημερών και προβλέπει ως ανώτατο επιτρεπόμενο ποσό για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό τις 3.000 ευρώ εξαιρουμένων συγκεκριμένων περιπτώσεων. Διαβάστε τι περιέχει το προσχέδιο του διατάγματος εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: "Μη ανεκτή και άδικη η παράταση στο χαράτσι της ΔΕΗ"

Σε ένδικα μέσα κατά του Υπουργείου Οικονομικών προτίθεται να προχωρήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην περίπτωση που τελικώς αποφασιστεί παράταση της επιβολής του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Στην απόφαση αυτή κατέληξε στη συνεδρίαση της, το μεσημέρι της Τρίτης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας. Με εισήγηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν, επίσης, το θέμα του «χαρατσιού» της ΔΕΗ να έρθει προς συζήτηση σε προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση.

Κύπρος: Χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι έξω από το Προεδρικό

Γύρω στις 5000 διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, διαδηλώνοντας κατά των ιδιωτικοποιήσεων και των μέτρων της τρόικας.
Στο χώρο υπάρχει και καλλιτεχνική εκδήλωση ενώ το παρών τους έδωσαν και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης καθώς και ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης.

Ο Β. Χατζηλάμπρου στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ στην Τυνησία



Στις εργασίες του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ, που λαμβάνει χώρα στην Τυνησία, βρίσκεται ο βουλευτής Αχαΐας και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Βασίλης Χατζηλάμπρου, ως μέλος της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου συμμετείχε χθες στην εναρκτήρια διαδήλωση του Φόρουμ μαζί με δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές και ακτιβιστές από την Τυνησία, τον αραβικό κόσμο αλλά και πλήθος διεθνών αντιπροσωπειών.
«Ψωμί - Ελευθερία - Εθνική αξιοπρέπεια» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην εντυπωσιακή σε συμμετοχή διαδήλωση, όπου η παρουσία γυναικών και νεολαίας ήταν αξιοσημείωτη.
Να σημειωθεί ότι «Αξιοπρέπεια» είναι το κεντρικό σύνθημα του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ 2013.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Η ελληνική κυβέρνηση εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά την απόφαση του Eurogroup για να δικαιολογήσει τις νέες της υπαναχωρήσεις

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις πολιτικές εξελίξεις και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης
Η ελληνική κυβέρνηση, αφού πρώτα συμφώνησε στο να βρεθεί η χειρότερη δυνατή λύση για την Κύπρο, τώρα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την απόφαση του Eurogroup για να δικαιολογήσει τις νέες της υπαναχωρήσεις απέναντι στην τρόικα. Δεν είναι απλώς ανεύθυνη, αλλά και επικίνδυνη.

Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από την ΕΤΑΔ Α.Ε.

 Ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ προς τους Υπουργούς Οικονομικών & Τουρισμού
 
Θέμα: Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από την ΕΤΑΔ Α.Ε.

Αίσθηση προκαλούν αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας προ ολίγων μηνών, οι οποίες αποκαλύπτουν σωρεία παραβάσεων εκ μέρους του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ Α.Ε. κ. Δ. Λάμπρου.

Αποκαλύψεις: Εμπλοκή ΕΥΠ και Γ. Παπανδρέου στον χειρισμό της λίστας Λάγκαρντ

Ανατροπή στην καθεστωτική αφήγηση σηματοδοτεί η χθεσινή κατάθεση του Ιωάννη Διώτη στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, καθώς εμπλέκει την ΕΥΠ, αλλά και τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ!
 Παράλληλα, στο κάδρο μπαίνουν και οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Δήλωση της Μαρίας Κανελλοπούλου σχετικά με την απόφαση του Συμβούλιου Εφετών Πάτρας για τους Κούρδους αγωνιστές

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου βρέθηκε χθες 26.03.2013 ως μάρτυρας υπεράσπισης, ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Πάτρας για την υπόθεση του πρόσφυγα Ζεκί Γκουρμπούζ και μετά την απόφαση του Συμβουλίου για την μη έκδοση του έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Συμβούλιο Εφετών Πατρών δικαίωσε σήμερα δύο κούρδους αγωνιστές ματαιώνοντας την έκδοση τους στην Τουρκία.
Παρά τις πιέσεις τόσο της ακροδεξιάς όσο και της δεξιάς στην κατεύθυνση της δυσμενέστερης μεταχείρισης των κούρδων αγωνιστών, η δικαιοσύνη αναγνώρισε τον κίνδυνο της ζωής τους και τα βασανιστήρια τα οποία θα αντιμετώπιζαν οι κούρδοι σε περίπτωση αναγκαστικής επιστροφής τους στην Τουρκία.
Η ελληνική δικαιοσύνη μπορεί και πρέπει να είναι αρωγός στην υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτικών προσφύγων όταν και όπου αυτά καταστρατηγούνται.»    
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ