ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

28 Μαρ 2013

ΠΚΦ: Οι αραβικές εξεγέρσεις και τα κινήματα των πλατειών έφεραν στο προσκήνιο πιο έντονα από ποτέ το αίτημα για δημοκρατία



Ομιλία στο σεμινάριο «Η ευθύνη της Ευρώπης για τη μορφή ανάπτυξης στις χώρες της Μεσογείου»

Την ανάγκη κοινής στόχευσης των λαών της Μεσογείου ως απάντηση στην όξυνση των ανταγωνισμών στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλης Χατζηλάμπρου κατά την ομιλία του στο σεμινάριο «Η ευθύνη της Ευρώπης για τη μορφή ανάπτυξης στις χώρες της Μεσογείου», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ στην Τυνησία.

Για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σχετικά με το σχέδιο “Αθηνά”

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νταβλούρος έμεινε τελικά να ψηφίζει μόνος του από την Αχαΐα την τροπολογία για το σχέδιο “Αθηνά” και να είναι ο μόνος Αχαιός που στήριξε την εύθραυστη σχετική πλειοψηφία των 148 ψήφων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έδωσε τη μάχη του προσπαθώντας να συντονίσει τον αγώνα της ακαδημαϊκής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών. Έναν αγώνα δύσκολο, που ξεπουλήθηκε συχνά από τοπικούς παράγοντες και παραγοντίσκους μέσα σε υπουργικά γραφεία και κάτω από τραπέζια.
Δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Για μία ακόμα φορά υπενθυμίζουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι αντιπροσωπεύει την ενότητα του κράτους και του λαού. Ενός λαού που έχει πληρώσει και ξαναπληρώσει την 3βάθμια εκπαίδευση για να δει τα παιδιά του να προοδεύουν.

Γράμμα σ’ έναν Κύπριο 33άρη...

Είμαι 33 ετών, Έλληνας και γεννημένος στην Αθήνα. Αυτό σημαίνει ότι ως μαθητής δημοτικού, θυμάμαι τις πινακίδες με το χάρτη της Κύπρου και τη φράση «δεν ξεχνώ». Μη φανταστείς σε κάποιο κεντρικό σημείο. Περισσότερο σε κάτι ξεκάρφωτους, επαρχιακούς δρόμους και σε μερικά περιφερειακά λιμάνια. Στο γυμνάσιο, άρχισα να χρησιμοποιώ κι εγώ την πρόταση «καλά ντε, δεν είναι και το Κυπριακό», κάθε φορά που ήθελα να περιγράψω κάτι που είναι σχετικά απλό και εύκολο.

Π. Σκουρλέτης: Θέλουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης των λαών που θα προστατεύει τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Π. Σκουρλέτη, στον «REAL 97,8» (Ν.Χατζηνικολάου)

Καλημέρα κ. Σκουρλέτη.

Καλημέρα κ. Χατζηνικολάου.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συμπαράσταση στους Κύπριους συναδέλφους

Συμπαράσταση στους Κύπριους συναδέλφους της Σ.Η.ΔΗ.Κ.Ε.Κ.-Π.Ε.Ο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο για τον Ελληνισμό εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους Κύπριους εργαζόμενους για την επίθεση που δέχονται και αυτοί από την τρόικα, δήθεν για την σωτηρία της Κυπριακής Οικονομίας.

Για άλλη μια φορά οι ισχυροί της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξαν τις πραγματικές προθέσεις τους και οδηγούν τον Κυπριακό Λαό στην φτώχεια και την εξαθλίωση και την χώρα υποταγμένη και εκβιασμένη.

Ανοιχτή συζήτηση για τα αγροτικά προβλήματα στην Τριταία





Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΧΑΪΑΣ καλεί σε ανοιχτή συζήτηση για τα αγροτικά προβλήματα που διοργανώνει η Τοπική Οργάνωση Τριταίας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:30 στο Σταυροδρόμι Τριταίας, στο καφενείο Θεοδωρόπουλου, με εισηγητή τον κ. Θανάση Δημάκη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε και μέλος της γραμματείας του τομέα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Στην συζήτηση θα παρέμβει και η Βουλευτής Αχαϊας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου.

Ωμός εκβιασμός των εργαζομένων στο ''Βοήθεια στο Σπίτι''

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: Σχετικά με το ερωτηματολόγιο του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έδωσε τους υπεύθυνους των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο, στο οποίο καλούνται να συμπληρώσουν και προσωπικά δεδομένα των ωφελουμένων από τα προγράμματα, προβαίνοντας σε ωμό εκβιασμό τους εργαζομένους του «Βοήθεια στο Σπίτι» ότι εάν δεν συμπληρώσουν το εν λόγω ερωτηματολόγιο δεν θα τους καταβληθεί η μισθοδοσία τους.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ