ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

29 Μαρ 2013

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ σχετικά με την τροπολογία στο νομοσχέδιο περί Ανώτατης Εκπαίδευσης, με την οποία επιτρέπεται το κλείσιμο Σχολών

Την ώρα που χιλιάδες φοιτητές από όλη τη χώρα διαδήλωναν εναντίον του σχεδίου «Αθηνά», η τρικομματική συγκυβέρνηση ψήφιζε στη Βουλή, με κουτσουρεμένη πλειοψηφία 148 ψήφων, την επαίσχυντη τροπολογία «Δούρειο Ίππο», της εφαρμογής του σχεδίου διάλυσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
Με την τροπολογία αυτή, δίνεται η δυνατότητα στον Υπουργό Παιδείας να συγχωνεύει τμήματα, να δημιουργεί κατευθύνσεις σε αρχικό ή προχωρημένο εξάμηνο σπουδών, να διαλύει και να ιδρύει σχολές με παράκαμψη της Βουλής μέσω της οδού Προεδρικών Διαταγμάτων.

Φτάνει πια! Κυριακή 31 Μάρτη όλοι στο Σύνταγμα!




H Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013, στο Σύνταγμα, ώρα 6:30μ.μ., ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου, τα απάνθρωπα και βίαια μέτρα που συναποφασίζουν Κυβέρνηση και Τρόικα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα νέα μέτρα και την άφιξη της τρόικας

Η επικείμενη άφιξη της τρόικας έρχεται να επιβεβαιώσει την πλήρη κατάρρευση της επικοινωνιακής προπαγάνδας της κυβέρνησης.

Η παράταση του χαρατσιού της ΔΕΗ και οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα, σε συνδυασμό με τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού, αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η εφαρμογή του μνημονίου δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο όπου κάθε μνημονιακή «αστοχία» έρχεται να «διορθωθεί» από νέα, πιο εξοντωτικά μέτρα.

Η περίφημη ρήτρα αυτόματων περικοπών αποτελεί ταυτόχρονα και ομολογία της αποτυχίας του μνημονιακού προγράμματος, αλλά και απόδειξη της εμμονής στο μνημόνιο με κάθε κόστος για την οικονομία και την κοινωνία.

Όποια νέα εκβιαστικά εργαλεία προς τον ελληνικό λαό κι αν επιστρατεύσει, όποιες νέες κούφιες υποσχέσεις κι αν δώσει,  η πραγματικότητα την διαψεύδει κατηγορηματικά.

Κύπρος: υπό διερεύνηση η λίστα με διαγραφές δανείων από τράπεζες 19 δημόσιων προσώπων

Το διαδικτυακό δελτίο ειδήσεων της Κύπρου της σελίδας 24Η.com.cy δημοσιοποίησε χθες λίστα πολιτικών, συγγενών τους και συνδικαλιστών στους οποίους φαίνεται να έχει διαγράφη ολόκληρο ή μέρος δανείου που είχαν λάβει από δύο υπό κατάρρευση τράπεζες.


Στο Δελτίο Ειδήσεων της ιστοσελίδα παρουσιάστηκε η λίστα με τα αρχικά ονόματα, τα ποσά που έχουν διαγραφεί και το πότε συνέβη αυτό.

Πρόκειται για 19 ονόματα στην Λαϊκή τράπεζα και στην τράπεζα Κύπρου.

Συντονιστικό Φορέων: Συγκέντρωση το Σάββατο στην Ιερισσό ενάντια στις διώξεις

«Μετά την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ , τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεών μας, τις προσαγωγές συμπολιτών μας, την παράνομη λήψη γενετικού υλικού συναγωνιστών μας, την εισβολή των ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στα χωριά μας, την επίθεση στους μαθητές των σχολείων μας, σήμερα επιχειρείται και η ποινική στοχοποίηση του αγώνα μας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
«Εχθές, 28 Μαρτίου 2013, η εισαγγελέας Χαλκιδικής μεταβίβασε τη δικογραφία σχετικά με τον εμπρησμό στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής, στον ανακριτή, ο οποίος καλείται να εξειδικεύσει και να προσωποποιήσει τις κατηγορίες.

Δήλωση του Θ. Δρίτσα, βουλευτή Α΄ Πειραιά , για την απόφαση του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην εκποίηση των λιμανιών του Αλίμου, του Πόρου, της Ύδρας και της Νέας Επιδαύρου

Καταγγέλλουμε την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, να προχωρήσει σε διαγωνιστικές διαδικασίες παραχώρησης των τουριστικών λιμανιών του Αλίμου, του Πόρου, της Ύδρας και της Νέας Επιδαύρου, με την οποία δρομολογείται η ολοκληρωτική παράδοση 46 μαρινών και μικρών λιμανιών της χώρας, σε ιδιωτικά συμφέροντα. Οι τοπικές κοινωνίες, δε θα το επιτρέψουν.
Αυτό το σχέδιο, όχι μόνο οφέλη δεν προσπορίζει στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και θέτει σε κίνδυνο τις υφιστάμενες λιμενικές υποδομές, καθώς το κόστος συντήρησής τους, είναι αμφίβολο ότι θα το αναλάβουν οι ιδιώτες.

Δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, βουλευτή β’ Αθήνας για την υστέρηση των εσόδων

Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε σήμερα κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία «μαύρη τρύπα» στα έσοδα. Δεν υπάρχει πρόβλημα για τον κ. Στουρνάρα όταν, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, τα έσοδα προ επιστροφών φόρων είναι μειωμένα κατά €206 εκατ. έναντι του στόχου για το πρώτο δίμηνο του έτους. Ειδικότερα, τα έσοδα από έμμεσους φόρους υπολείπονται κατά €500 εκατ. ή 11% έναντι των στόχων, αντανακλώντας την ραγδαία πτώση της κατανάλωσης.

Ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Γ. Σταθά για την επιτακτική ανάγκη κοινωνικά δίκαιης ρύθμισης των λογαριασμών ρεύματος των αγροτών

 29/3/2013
Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και  Δικτύων

Οι αγρότες βρίσκονται σε αδυναμία συνέχισης των παραγωγικών δραστηριοτήτων λόγω αφενός της συρρίκνωσης του αγροτικού εισοδήματος και αφετέρου της συνεχούς αύξησης του κόστους των απαιτούμενων αγροτικών πρώτων υλών (ρεύμα, λιπάσματα, φάρμακα, εργαλεία κ.ά.).

Χρυσαυγίτες πίσω από την επίθεση στην τράπεζα Κύπρου στο Βόλο - Οπλοστάσιο βρέθηκε στο σπίτι του ενός

Για την επίθεση στην τράπεζα Κύπρου στο Βόλο συνελήφθησαν τρεις χρυσαυγίτες ηλικίας 21, 23 και 17 ετών αντίστοιχα. Επιπλέον συνελήφθησαν οι γονείς του 17χρονου χρυσαυγίτη οι οποίοι προσπάθησαν να κρύψουν δύο κούτες με όπλα!
Τρεις συλλήψεις έχει πραγματοποιήσει η αστυνομία στο Βόλο για εμπρησμό ΑΤΜ με βόμβες μολότοφ. Όλα ξεκίνησαν μίση ώρα μετά τη μια τα μεσάνυχτα όταν δυο άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους έσπασαν τη τζαμαρία υποκαταστήματος τράπεζας και έριξαν μέσα βόμβες μολότοφ.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ