ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

23 Σεπ 2012

Ούτε βήμα πίσω από την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην πόλη μας
Τη βούλησή τους να αγωνιστούν μέσα και έξω από τη Βουλή προκειμένου να μην περάσει η σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Πάτρας αλλά και η αποκοπή της πόλης από το θαλάσσιο μέτωπό της τόνισαν στον δήμαρχο Πατρέων Γ. Δημαρά οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (22/09/2012) στο δημαρχείο.

Οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αφού πληροφορήθηκαν από τον κ. Δημαρά τις κινήσεις της δημοτικής αρχής, ενημέρωσαν τον δήμαρχο για την πραξικοπηματική τροπολογία που η κυβέρνηση της τρόικας ψήφισε οριακά με 151 ψήφους την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, όπου σε νομοσχέδιο για την περικοπή δημόσιων δαπανών νομιμοποιεί, με αντισυνταγματικό τρόπο και «από το παράθυρο», όλες τις αποφάσεις του ΟΛΠΑ ΑΕ (master plan κ.λπ.) που αφορούν τον λιμένα Πατρών ήδη από το 2002, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο το δρόμο για την αμφισβήτηση της απόδοσης του θαλασσίου μετώπου στην πόλη και υποσκάπτοντας το Μνημόνιο Παραχώρησης της ζώνης των 3.500 μέτρων προς τον Δήμο Πατρέων.
Από την πλευρά τους, η Μαρία Κανελλοπούλου και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου –που ήταν οι μόνοι Αχαιοί βουλευτές, μαζί με τον Ν. Καραθανασόπουλο του ΚΚΕ, που καταψήφισαν το νομοσχέδιο, όπως άλλωστε και όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ– σημείωσαν ότι το πάγιο, επί δεκαετίες, αίτημα της Πάτρας για οριστική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στον Δήμο δεν μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση, όταν μάλιστα έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του νέου λιμένα, ώστε να ελευθερωθεί η παραλιακή ζώνη. Δεσμεύτηκαν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όσο και εξαντλώντας κάθε νομική και διοικητική οδό, ώστε να μην υπάρξει καμία υπαναχώρηση από τις υπάρχουσες συμφωνίες.
Παράλληλα, κάλεσαν τον κ. Δημαρά να ανταποκριθεί στο αίτημα των Πατρινών και να ανοίξει, ως δημοτική αρχή, το ζήτημα στην πατρινή κοινωνία με αντίστοιχες κινήσεις και πρωτοβουλίες, καθώς, όπως υπογράμμισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η κινητοποίηση των δημοτών είναι το βασικό «όπλο» της πόλης για την πραγματοποίηση του στόχου της.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας, τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου το παραλιακό μέτωπο να γλιτώσει από το ξεπούλημα και να αποδοθεί οριστικά σε αυτούς που ανήκει, στους δημότες της Πάτρας, κατέληξαν οι δύο βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ