ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

1 Μαΐ 2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ΟΠΑΠ: Μείζον σκάνδαλο - Δεν πουλάνε, χαρίζουν σε "ημετέρους"


Το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα του διαχρονικά κερδοφόρου οργανισμού του ΟΠΑΠ συνιστά μείζον σκάνδαλο που ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο και τους έλληνες πολίτες. 

Ο διαγωνισμός παρωδία για την πώλησή του, που κατέληξε σε μια εξευτελιστική προσφορά από έναν υποψήφιο αγοραστή, καταδεικνύει στο έπακρο ότι η δημόσια περιουσία δεν πωλείται απλώς, αλλά χαρίζεται σε «ημέτερους». 

Εμφάνιση του Β. Χατζηλάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Achaia Channel

Εμφάνιση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Β.Χατζηλάμπρου, στο κεντρικό δελτίο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις 29 Απριλίου.


Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά


Embedded image permalinkΗ εργατική Πρωτομαγιά στέλνει το μήνυμα ότι το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων, οι χιλιάδες εργαζόμενοι της επισφάλειας, τα χιλιάδες νοικοκυριά δίχως εισόδημα, οι χιλιάδες νέοι που φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό δεν είναι το βάρος της πατρίδας μας, είναι η ελπίδα, είναι η δύναμη της πατρίδας μας. Είναι η δύναμη για να αλλάξουμε το μέλλον.

Ερώτηση Καφαντάρη ,Κανελλοπούλου και Χατζηλάμπρου και για τον ΧΥΤΑ Παπανικολού

Οι βουλευτές Χαρά Καφαντάρη (υπεύθυνη Περιβάλλοντος Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, βουλευτής Βʼ Αθήνας), Μαρία Κανελλοπούλου (Αχαΐας) και Χατζηλάμπρου (Αχαΐας) κατέθεσαν από κοινού ερώτηση σχετικά με τη δημιουργία ΧΥΤΑ πάνω σε υδατόρεμα στη θέση Παπανικολού Αιγιάλειας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Τσίπρας: Η συγκυβέρνηση πυροβολεί εν ψυχρώ τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, είχε σήμερα συνάντηση με σωματεία εργαζομένων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, όπου ενημερώθηκε για την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ελληνική αμυντική βιομηχανία.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι διοικήσεις όλων των σωματείων εργαζομένων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Στρατούλης, Δημήτρης Μητρόπουλος και Βασίλης Χατζηλάμπρου, καθώς και εκπρόσωποι του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του κόμματος. 


Σκουριές: στην είσοδο του εργοταξίου οι διαδηλωτές, αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο twitter

Σύμφωνα με ενημέρωση νωρίτερα από τοAlterthess, με την κατάσταση να φαίνεται αμετάβλητη ως τώρα (λίγο μετά τις 3 μ.μ.):

13.20: Οι διαδηλωτές στις Σκουριές βρίσκονται μπροστά στην είσοδο του εργοταξίου και δυνάμεις της αστυνομίας τους εμποδίζουν να εισέλθουν.
13.10: Η πορεία από το Χονδρό Δέντρο έφτασε στις Σκουριές. Ένα δεύτερο κομμάτι των διαδηλωτών που κινήθηκε προς τον Λάκο του Καρατζά δέχτηκε επίθεση με δακρυγόνα.

(πηγή φωτογραφίας)

Μανωλάδα: Αντιδρούν και οι απλήρωτοι αντικαταστάτες των εργατών γης από το Μπαγκλαντές

Στάση εργασίας από τους αντικαταστάτες των εργατών γης που δέχτηκαν την επίθεση
Σε στάση εργασίας «κατέβηκαν» χθες το πρωί, στη Νέα Μανωλάδα, δύο ομάδες εργατών γης από τη Βουλγαρία διεκδικώντας τα μεροκάματα των προηγούμενων ημερών. Οι 150 περίπου  εργάτες, ανάμεσά τους και ελάχιστοι Έλληνες, αναπληρώνουν τους εργάτες από το Μπαγκλαντές στα θερμοκήπια όπου πριν από μερικές μέρες σημειώθηκε η επίθεση των πιστολέρο επιστατών που οδήγησε στον τραυματισμό 32 εργατών!

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Πανεπιστημίου – ΤΕΙ του ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΙΑΣ

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Πάτρας, στη συνεδρίασή του 26/4/2013, έλαβε νέα κατάπτυστη απόφαση, εναρμονισμένη πλήρως με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ που οδηγεί στην πλήρη υποβάθμιση της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης.
Η απόφαση να «χαθεί» το Εαρινό εξάμηνο, λόγω των δίκαιων κινητοποιήσεων ενάντια στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ, συνιστά κατάχρηση εξουσίας, η οποία οδηγεί σε απόγνωση περισσότερους από 5.000 φοιτητές και φοιτήτριες των τεσσάρων τμημάτων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και των τμημάτων "Πληροφορικής και ΜΜΕ" και "Μουσειολογίας" του Παραρτήματος Πύργου. Οι φοιτητές αυτοί τίθενται από τώρα σε αργία, αδυνατώντας να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους ή να συνεχίσουν την εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ