ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

20 Μαρ 2013

Η Μ. Κανελλοπούλου στη συζήτηση για "τη βία στα πανεπιστήμια"

Ομιλία της βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, κατά την προκληθείσα από τον Υπουργό Παιδείας συζήτηση σχετικά με τη Βία στα Πανεπιστήμια.

Μήνυμα του Μανώλη Γλέζου, στον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και στον κυπριακό ελληνισμό


Στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, ο ελληνικός λαός ήταν ο πρώτος που είπε το ΟΧΙ στην επέλαση των Γερμανών στην Ευρώπη.
Σήμερα ο ελληνικός κυπριακός λαός υψώνει ένα ακόμη ΟΧΙ απέναντι στην αδίστακτη επέλαση των απρόσωπων οικονομικών μηχανισμών που διευθύνει η Γερμανία.
Συγχαίρω τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο για την απόφασή του να θέσει την περιουσία της Κυπριακής Εκκλησίας στη διάθεση του Κράτους και υπενθυμίζω ότι ο Χρύσανθος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος το 1941, αρνήθηκε να ορκίσει τη δωσιλογική κυβέρνηση και να χοροστατήσει σε δοξολογία, απαντώντας στον Γερμανό διοικητή της Αθήνας ότι η Εκκλησία μας κάνει δοξολογίες για την απελευθέρωση των λαών και όχι για τη σκλαβιά τους.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις εξελίξεις στην Κύπρο και τη στάση της κυβέρνησης

"Η αντίσταση του κυπριακού λαού και το περήφανο ‘ΟΧΙ’ του κυπριακού κοινοβουλίου δείχνουν τον πραγματικό δρόμο της διαπραγμάτευσης καθώς και το ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι.

Σχέδιο Αθηνά: Δείτε τα υπό κατάργηση τμήματα

Στην δημοσιότητα έδωσε το Υπ. Παιδείας τα Τμήματα που περιλαμβάνει ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας αλλά και τα υπό κατάργηση τμήματα που μπαίνουν σε καθεστώς "μεταβατικότητας" μέχρι και την ορκωμοσία των σπουδαστών που εισήχθησαν στο ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, με τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών Εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας και σε Ασφαλιστικούς Οργανισμούς


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ /ΕΚΜ, Α. Τσίπρας είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας και σε Ασφαλιστικούς Οργανισμούς (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων – ΙΚΑ (Π.Ο.Σ.Ε.-ΙΚΑ), της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ (Ο.Υ.-ΟΑΕΔ), της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας (Ο.Σ.ΥΠ.Ε.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ (Π.Ο.ΥΓ.Υ-ΕΟΠΥΥ).

Χρυσόστομος: Στη διάθεση της Κύπρου η περιουσία της εκκλησίας

Συνεργασία για περίπου μισή ώρα είχαν σήμερα (20/03) το πρωί ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος. Σύμφωνα με όσα δήλωσε εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου ο μακαριότατος η εκκλησία πρότεινε την έκδοση ομολόγου για την έξοδο από την κρίση.

Γ. Ομήρου: «Η απόφαση της κυπριακής βουλής προστατεύει όλους τους λαούς στην ΕΕ»


Η απόφαση της Κυπριακής Βουλής προστατεύει όλους τους λαούς των κρατών μελών της ΕΕ, ανέφερε ο πρόεδρός της Γιαννάκης Ομήρου για την καταψήφιση - με 36 ψήφους κατά και 19 αποχές - της απόφασης του Eurogroup για το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Κομισιόν: "Να βρει εναλλακτική λύση η Κύπρος"




Εναλλακτική πρόταση που θα εγγυάται τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Κύπρου, θα πρέπει να υποβάλει η κυπριακή κυβέρνηση, ώστε να εξεταστεί από το Εurogroup, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


«Άφησαν τον Κυριακίδη να φύγει ενώ εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης»

Ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την «εγκληματική αδράνεια των διωκτικών αρχών για τη σύλληψη του έτερου εμπλεκομένου στο σκάνδαλο της Proton Bank , Πέτρου Κυριακίδη».


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ