ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

20 Μαρ 2013

«Άφησαν τον Κυριακίδη να φύγει ενώ εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης»

Ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την «εγκληματική αδράνεια των διωκτικών αρχών για τη σύλληψη του έτερου εμπλεκομένου στο σκάνδαλο της Proton Bank , Πέτρου Κυριακίδη».


Το κείμενο της ερώτησης:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα στις 10-03-2013 ο γνωστός επιχειρηματίας και φερόμενος ως νούμερο 2 στο σκάνδαλο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Πέτρος Κυριακίδης, αποχώρησε από τη χώρα, ενώ εκκρεμούσαν εις βάρος του εντάλματα σύλληψης για την Υπόθεση της  Proton Bank.

Επίσης, τη Δευτέρα,  11-03-2013, η ειδική ανακρίτρια στην υπόθεση της Proton Bank κ. Ιωάννα Χατζάκη εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και για τον γιο του Πέτρου Κυριακίδη, Γεώργιο Κυριακίδη, με την κατηγορία του «ξεπλύματος  μαύρου χρήματος».

Με βάση τα ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1- Πώς μετά τη σύλληψη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, και ενώ ήταν γνωστή η εμπλοκή του  επιχειρηματία Πέτρου Κυριακίδη στο εν λόγω «σκάνδαλο»,  η ελληνική αστυνομία δεν προέβη άμεσα στη σύλληψη του, ώστε να μην διαφύγει στο εξωτερικό ο υπόδικος Κυριακίδης; Συγκεκριμένα, πότε εκδόθηκαν και που κοινοποιήθηκαν τα σχετικά εντάλματα σύλληψης;

2- Ποίοι λόγοι επέβαλλαν την δίωξη του εμπλεκόμενου Γεώργιου Κυριακίδη δύο και πλέον χρόνια μετά την δημοσιοποίηση του «σκανδάλου»;

Οι ερωτώντες βουλευτές
ΣΤΑΘΗΣ Β. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ