ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11 Σεπ 2012

Δήλωση της Μαρίας Κανελλοπούλου για τη μεταφορά των μαθητών




Παρά τις πιέσεις της τοπικής κοινωνίας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πάτρας, τελικά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της πόλης, βρήκε 6.000 μαθητές χωρίς δυνατότητα μεταφοράς στα σχολικά συγκροτήματα.

Η σύναψη συμφωνίας μεταξύ λεωφορείων και Δήμου δεν προσκρούει μόνο σε τυπικά κωλύματα. Το βασικό εμπόδιο είναι η παρανοϊκή μετακίνηση της  συγκεκριμένης αρμοδιότητας στους Δήμους, χωρίς να δεσμευτούν και τα αντίστοιχα κονδύλια. Το κεντρικό κράτος αφού εγκλώβισε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη μέγγαινη του Καλλικράτη, στη συνέχεια προκάλεσε στους Δήμους τεχνητή οικονομική ασφυξία.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος και ο κ. Στυλλιανίδης μπορούν να μεταφέρουν πλέον με περηφάνεια στους ξένους οικονομικούς καρχαρίες και στους Ευρωπαίους ''εταίρους'', ότι αφού, μαζί με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, αφαίμαξαν τους εκπαιδευτικούς και τις σχολικές επιτροπές, αφού δρομολόγησαν την κατάργηση  σχολείων, αφού μείωσαν εγκληματικά το εκπαιδευτικό προσωπικό,τώρα εμποδίζουν τα παιδιά των Πατρινών αλλά και όλων των γονιών της χώρας να μεταβούν στο σχολείο.

Β. Χατζηλάμπρου για τα πυρόπληκτα: «Τα εκχώρησαν όλα στους ντόπιους και ξένους τραπεζίτες»



Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και η Εθνική Τράπεζα… απάντησαν σε ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας προς τον υπουργό Οικονομικών για τη ρύθμιση των δανείων επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών

Στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και την Εθνική Τράπεζα, απευθείας(!), παρέπεμψε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας τον βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β. Χατζηλάμπρου και τους βουλευτές Θ. Πετράκο (Μεσσηνία) και Έφη Γεωργοπούλου (Ηλεία) για την κοινή ερώτηση που κατέθεσαν αναφορικά με τη μεγάλη καθυστέρηση στη ρύθμιση των δανείων επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών του 2007, μεταξύ των οποίων και η Αχαΐα.
Το υπουργείο δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει, όχι μόνο για τις ρυθμιστικές εγκυκλίους που όλα τα μέρη της ντόπιας… τρόικας (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) είχαν προεκλογικά εξαγγείλει, αλλά ούτε καν για το τι προτίθεται να κάνει αναφορικά με τις παράνομες αναλήψεις χρημάτων από λογαριασμούς δανειοληπτών, στις οποίες έχουν προχωρήσει τράπεζες.
Έτσι, η μεν Ένωση Ελληνικών Τραπεζών μάς ενημερώνει ότι «δεν αναμειγνύεται στις επιχειρηματικές αποφάσεις των τραπεζών μελών της», καθώς και ότι «οι ρυθμίσεις δανείων σε πυρόπληκτες περιοχές, ακόμα και με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, γίνονται με τραπεζικά κριτήρια, ήτοι εξετάζεται η βιωσιμότητα της επιχείρησης και ελέγχονται μια σειρά από παράγοντες, προϋποθέσεις και κριτήρια στάθμισης των διαφόρων κινδύνων»!

Για την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς



Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί γονείς και μαθητές-μαθήτριες

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2012 και πάλι με αρκετά και σημαντικά προβλήματα που η μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων, τα τελευταία χρόνια, τα έχει πολλαπλασιάσει. 
Πάνω από 2.500 μαθητές και μαθήτριες της Αχαϊας από δύσβατες περιοχές κινδυνεύουν σήμερα να μην πάνε στο σχολείο τους, αφού οι Δήμοι δεν έχουν ολοκληρώσει τους σχετικούς διαγωνισμούς και η Περιφέρεια που έλαβε εντολή από το Υπουργείο να παρατείνει τις υφιστάμενες συμβάσεις, χρωστάει στους λεωφορειούχους πάνω από 13.000.00 ευρώ επειδή το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει στείλει τα απαραίτητα χρήματα.
Τα βιβλία μπορεί να έχουν πάει ήδη στα σχολεία αλλά οι λιγοστοί καθηγητές που υπάρχουν καλούνται να διδάξουν σε τάξεις-μαμούθ, λόγω συγχωνεύσεων σχολείων που πραγματοποιεί η Κυβέρνηση στα πλαίσια του περιορισμού  των δαπανών για την Παιδεία.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ