ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11 Σεπ 2012

Για την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς



Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί γονείς και μαθητές-μαθήτριες

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2012 και πάλι με αρκετά και σημαντικά προβλήματα που η μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων, τα τελευταία χρόνια, τα έχει πολλαπλασιάσει. 
Πάνω από 2.500 μαθητές και μαθήτριες της Αχαϊας από δύσβατες περιοχές κινδυνεύουν σήμερα να μην πάνε στο σχολείο τους, αφού οι Δήμοι δεν έχουν ολοκληρώσει τους σχετικούς διαγωνισμούς και η Περιφέρεια που έλαβε εντολή από το Υπουργείο να παρατείνει τις υφιστάμενες συμβάσεις, χρωστάει στους λεωφορειούχους πάνω από 13.000.00 ευρώ επειδή το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει στείλει τα απαραίτητα χρήματα.
Τα βιβλία μπορεί να έχουν πάει ήδη στα σχολεία αλλά οι λιγοστοί καθηγητές που υπάρχουν καλούνται να διδάξουν σε τάξεις-μαμούθ, λόγω συγχωνεύσεων σχολείων που πραγματοποιεί η Κυβέρνηση στα πλαίσια του περιορισμού  των δαπανών για την Παιδεία.

Τα σχολεία ανοίγουν αλλά οι πιστώσεις στις σχολικές επιτροπές είναι ανύπαρκτες γεγονός που θα δυσκολέψει την λειτουργία των σχολείων.
Τα σχολεία ανοίγουν αλλά οι δάσκαλο και οι καθηγητές είναι ελάχιστοι σε σχέση με όσους απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων, με αποτέλεσμα και πάλι να δώσουν ‘’λύση’’ οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που έχουν μετατραπεί σε ‘’εργαζόμενους μιάς χρήσης’’! 
Ο Υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε στην Διδασκαλική Ομοσπονδία τον Ιούλιο 1200 διορισμούς και τελικά διορίσθηκαν  μόνο 5 δάσκαλοι και 45 νηπιαγωγοί! Αντίστοιχα και στην Μέση εκπαίδευση τα οργανικά κενά εκτιμώνται πάνω από 3000, μετά και τις συνταξιοδοτήσεις, ενώ οι διορισμοί έγιναν με το…σταγονόμετρο, φθάνοντας μετά βίας τους 225 συνολικά!
Σε χειρότερη θέση βρίσκεται η Ειδική Αγωγή αφού ουδέποτε έγινε ΑΣΕΠ για διορισμούς και το 80% του προσωπικού αποτελείται από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
Στην Αχαϊα, στην Στοιχειώδη εκπαίδευση τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει γίνει κανένας διορισμός ενώ έχουν φύγει πάνω από 300 δάσκαλοι. Επίσης για μια ακόμη φορά το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ’ τάξης εξακολουθεί να προκαλεί ‘’πονοκέφαλο’’ στους εκπαιδευτικούς αφού χορηγείται στα σχολεία χωρίς να το γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί που θα το διδάξουν, ούτε ρωτήθηκε στοιχειωδώς το ΙΠΕΜ της ΔΟΕ.
Στην προσχολική εκπαίδευση, η έλλειψη θέσεων για τα προνήπια δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους εργαζόμενους γονείς, ενώ είναι γνωστό ότι και τα περισσότερα νηπιαγωγεία λειτουργούν σε μη κατάλληλους χώρους .
Στην Μέση Εκπαίδευση τα προβλήματα είναι αντίστοιχα, τόσο στην γενική όσο και στην τεχνική, ενώ μέχρι τώρα είναι καταγεγραμμένα περί τα 230 κενά χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητοι διορισμοί.  
Οι εκπαιδευτικοί βλέπουν τους μισθούς τους να κατρακυλάνε συνεχώς ενώ οι συνάδελφοί τους αναπληρωτές και αδιόριστοι βιώνουν την πολιτική της ελαστικής εργασίας και των γλίσχρων αποδοχών την στιγμή που καλύπτουν οργανικά κενά και θα έπρεπε να έχουν μόνιμο διορισμό.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των δασκάλων, εκφράζει την αντίθεσή του στην μισθολογική συρρίκνωση των εκπαιδευτικών που επιχειρεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, στέκεται στο πλευρό των αδιόριστων εκπαιδευτικών, και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης σε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, ως προϋπόθεση για την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας, με ποιοτική μόρφωση για όλους τους μαθητές και εργασιακή αξιοπρέπεια για τους λειτουργούς της εκπαίδευσης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ