ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

23 Φεβ 2013

Σχόλιο του Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Το ότι η κυβέρνηση είναι πίσω ακόμα και από το ΔΝΤ στο ζήτημα της ανακούφισης των υπερχρεωμένων δανειοληπτών καταδεικνύει το μέγεθος της πολιτικής της εμμονής σε μια λάθος μνημονιακή στρατηγική που καθημερινά ισοπεδώνει την κοινωνία και την οικονομία.

Δήλωση Μ. Κανελλοπούλου και Β. Χατζηλάμπρου για σχέδιο Αθηνά

 Oι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου, συμμετείχαν, στήριξαν και παρενέβησαν εχθές στις κινητοποιήσεις και τις συσκέψεις για το σχέδιο ''Αθηνά''. Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης των πολιτών και τη σύσκεψη των βουλευτών και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο Αίγιο υπό το Δήμαρχο της πόλης, καθώς και μετά την ολοκλήρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας για το θέμα, εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

'' Οι πόλεις της Αχαΐας ξαναμίλησαν.

Η Χαλκιδική ζητά αλληλεγγύη απέναντι στον εκφοβισμό, ενάντια στην καταστροφή

Με αφορμή την επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» την Κυριακή 17/2, «βρίσκεται σε εξέλιξη μία λυσσαλέα προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης, ένα ανελέητο και πρωτοφανές κυνηγητό που στόχο έχει να κάμψει το ηθικό όλων των κατοίκων της Χαλκιδικής και της Β. Ελλάδας που αντιτίθεται στην καταστροφή», αναφέρει σε ανακοίνωση-κάλεσμα στη διαδήλωση της Κυριακής 24/2 το Συντονιστικό Φορεων Σταγείρου-Ακάνθου. Την ίδια μέρα, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στη Μ. Παναγία στη 1.00 μ.μ.

Με σημερινή ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρου-Ακάνθου αναφέρεται στη χθεσινή «εξαφάνιση» 2 πολιτών της Ιερισσού από την αστυνομία: επί πέντε ώρες κρατούνταν σε άγνωστο σημείο, αντιμετωπίζοντας εκφοβισμούς και ψυχολογική βία, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής αρνούνταν να απαντήσει σε δικηγόρους, συγγενείς και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Κατερίνα Ιγγλέση, πού βρίσκονται οι δύο προσαχθέντες.

70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

70 χρόνια πριν, στις 23 Φλεβάρη του 1943, ιδρύεται η Ενιαία Παννελλαδική Οργάνωση Νέων. Ακολουθεί  το ιδρυτικό της κείμενο και ο ύμνος της:

 1. Σήμερα 23 Φλεβάρη 1943 συνήλθε στην Αθήνα Πανελλαδική Σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος:
α) Οι αντιπροσωπείες εθνικών οργανώσεων Νέων: “Αγροτικής Νεολαίας Ελλάδος”, “Ενιαίας Εθνικοαπελευθερωτικής Εργατοϋπαλληλικής Νεολαίας”, “Ενιαίας Μαθητικής Νεολαίας”, “Ένωσης Νέων Αγωνιστών Ρούμελης”, “Θεσσαλικού Ιερού Λόχου”, “Λαϊκής Επαναστατικής Νεολαίας”, “Λεύτερης Νέας”, “Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδος”, “Σοσιαλιστικής Επαναστατικής Πρωτοπορίας Ελλάδος”, “Φιλικής Εταιρείας Νέων”.
β) Αντιπροσωπεία του ΕΑΜΝ Μακεδονίας, Πελοποννήσου και τα μέλη της ΚΕ του ΕΑΜΝ.
γ) Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου των Φίλων της Νέας Γενιάς.

Ο χαιρετισμός της συνέλευσης των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ. προς το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα

Η συνέλευση του σωματείου εργατοϋπαλλήλων της βίο. Με. Χαιρετίζει την εκδήλωση που διοργανώνει , το πολιτιστικό κοινωνικό κέντρο «Λαμπηδόνα» στον Βύρωνα .
Είμαστε στεναχωρημένοι που δεν μπορούμε να είμαστε μαζί σας για να σας πούμε με περηφάνια πως «ναι συναγωνιστές είμαστε μέσα στο εργοστάσιο και κάνουμε εργασίες χωρίς τον καταναγκασμό κανενός εργοδότη , αλλά με το μεράκι και την συναδελφικότητα των εργατών της βίο .με.»
Είμαστε περήφανοι γιατί βλέπουμε πως όλοι οι εργαζόμενοι που βλέπουν τις ενέργειες μας ζητούν πληροφορίες για να καταφέρουν να το κάνουν και αυτοί στους χώρους που δουλεύουν.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ