ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

23 Φεβ 2013

Η Χαλκιδική ζητά αλληλεγγύη απέναντι στον εκφοβισμό, ενάντια στην καταστροφή

Με αφορμή την επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» την Κυριακή 17/2, «βρίσκεται σε εξέλιξη μία λυσσαλέα προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης, ένα ανελέητο και πρωτοφανές κυνηγητό που στόχο έχει να κάμψει το ηθικό όλων των κατοίκων της Χαλκιδικής και της Β. Ελλάδας που αντιτίθεται στην καταστροφή», αναφέρει σε ανακοίνωση-κάλεσμα στη διαδήλωση της Κυριακής 24/2 το Συντονιστικό Φορεων Σταγείρου-Ακάνθου. Την ίδια μέρα, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στη Μ. Παναγία στη 1.00 μ.μ.

Με σημερινή ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρου-Ακάνθου αναφέρεται στη χθεσινή «εξαφάνιση» 2 πολιτών της Ιερισσού από την αστυνομία: επί πέντε ώρες κρατούνταν σε άγνωστο σημείο, αντιμετωπίζοντας εκφοβισμούς και ψυχολογική βία, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής αρνούνταν να απαντήσει σε δικηγόρους, συγγενείς και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Κατερίνα Ιγγλέση, πού βρίσκονται οι δύο προσαχθέντες.



Κάτοικοι και φορείς της Χαλκιδικής έχουν εδώ και μέρες καταγγείλει την απόπειρα τρομοκράτησης  των κατοίκων της Ιερισσού με το χωριό να βρίσκεται υπό καθεστώς αστυνομοκρατίας και οι πολίτες καλούνται να δώσουν γενετικό υλικό (!) υπό την (έωλη) απειλή της απόδοσης κατηγοριών για απείθεια!


Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή της επίθεσης στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» εκτυλίχθηκε προσπάθεια να στοχοποιηθεί συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του για ...ηθική αυτουργία στην επίθεση, με απόδοση κατηγοριών για «ηθική αυτουργία» σε μέλος του, με βάση τις πανομοιότυπες καταθέσεις τριών υπαλλήλων της εταιρείας σεκιούριτι που είχε αναλάβει τη φύλαξη των εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός. Από το χορό δεν έλειψε και ο δήμαρχος Αριστοτέλη, και γνωστός για την υφυπουργική θητεία του, Χρ. Πάχτας.



ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/2




Σύλλογοι και φορείς καλούν σε πορεία στη Μ. Παναγία, την Κυριακή 24/2 ενώ θα παραχωρήσουν και συνέντευξη Τύπου την ίδια μέρα, σε μια απόπειρα να σπάσουν το επικοινωνιακό μπλακ-άουτ όσον αφορά τις θέσεις τους - ενώ βεβαίως οι θέσεις της «Ελληνικός Χρυσός» προβάλλονται κατά κόρον, όπως βέβαια και η άρον-άρον επίσκεψη του υπ.Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια στη Χαλκιδική την επομένη της επίθεσης στο εργοτάξιο...


Στη συγκέντρωση καλεί και το Τμ. Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ που με σημερινή του ανακοίνωση τονίζει ότι η επιχειρούμενη εγκατάσταση μεταλλείων στις Σκουριές είναι ένα οικολογικό και οικονομικό έγκλημα.


ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


 Η σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής αναφέρει:

Μετά τα γεγονότα στις εγκαταστάσεις της "Ελλ. Χρυσός" και την επίσκεψη του υπ. Δένδια, γινόμαστε μάρτυρες σε ένα κρεσέντο κρατικής βίας και καταστολής απέναντι στους πολίτες της ΒΑ Χαλκιδικής.

Οι πρακτικές της αστυνομίας με τις διαταγές του Δένδια, έχουν ξεπεράσει κάθε έννοια νομιμότητας και συνταγματικότητας: συνεχείς περιπολίες εκφοβισμού, αποκλεισμοί δρόμων, έλεγχος πολιτών, απαγωγές και προσαγωγές στην ασφάλεια, λήψη γεννετικού υλικού με την βία. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαλκιδικής και η προσπάθεια ποινικοποίησης της αλληλέγγυας δράσης τοπικών στελεχών μας.

Οι πρακτικές αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις έρευνες για εντοπισμό των δραστών στην επίθεση του Σαββάτου. Έχουν σαν στόχο, την τρομοκρατία της τοπικής κοινωνίας και πολύ περισσότερο τον στραγγαλισμό του κινήματος που εναντιώνεται στην επιβλαβή μεταλλευτική δραστηριότητα. Δεν ηρεμούν την κατάσταση, αντίθετα την οξύνουν και εξαγριώνουν του πολίτες, δυναμιτίζοντας περισσότερο τα πράγματα.

Καλούμε άμεσα να σταματήσει η πρακτική αυτή από την αστυνομία, την εταιρία και τους παρατρεχάμενους της. Η ΕΛΑΣ να ερευνήσει σε βάθος όλα τα ενδεχόμενα για το ποιοί ήταν οι δράστες της επίθεσης, αφού σημαντικά ερωτηματικά που προκύπτουν, οδηγούν και στο ενδεχόμενο της προβοκάτσιας.

Καλούμε και τους πολίτες σε ανυποχώρητο αλλά ειρηνικό αγώνα ώστε να διασφαλίσουν το μέλλον του κινήματός τους».
από το left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ