ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11 Σεπ 2013

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς



Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση δείχνει τις διαθέσεις της ακόμη μια φορά απέναντι στη δημόσια εκπαίδευση.
Μετά το “νέο Λύκειο” της βαθμοθηρίας και του ανταγωνισμού, της απόρριψης και της ανασφάλειας, της πληροφορίας και όχι της μόρφωσης, μετά την υποβάθμιση της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, μετά την αβεβαιότητα που προκάλεσε με τις επιλογές της σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, σε καθηγητές, γονείς και μαθητές, έρχεται τώρα να επιτεθεί και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Συνεχίζοντας το έργο της διάλυσης του Δημόσιου Σχολείου, καταργεί ουσιαστικά το θεσμό του ολοήμερου σχολείου και της ενισχυτικής διδασκαλίας.
Σε μια εποχή που μικρά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας δέχονται ολομέτωπη επίθεση, η επιλογή να μην γίνει καμία πρόσληψη οδηγεί στην εξαφάνιση θεσμών που λειτουργούσαν έστω και με ελλείψεις και βέβαια στηριζόντουσαν στην πρωτοβουλία και τη διάθεση ψυχής από τους εκπαιδευτικούς.

Συνέλευση Αλληλέγγυων ΕΡΑ Πάτρας για την Τετάρτη‏

Την Τετάρτη, 11/9, τρεις μήνες από το μαύρο στην ΕΡΤ, θα πραγματοποιηθεί η Συνέλευση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα στον προαύλιο χώρο της ΕΡΑ στο Δασύλλιο, στις 7.30 το απόγευμα.

Επίσης θα γίνεται αναμετάδοση (σε πανί προβολής) της μεγάλης συναυλίας που οργανώσανε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή με 35 γνωστούς καλλιτέχνες.

Σας περιμένουμε






 

Τα στοιχεία που δείχνουν την εξαπάτηση εκ μέρους του πρωθυπουργού

«Πρωθυπουργό της μονταζιέρας, που στη ΔΕΘ προσπάθησε ξανά να εξαπατήσει τους πολίτες» χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετικό, εκτενές σημείωμά του και παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία, που σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «αποκαλύπτουν τα ψεύδη που είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη».


«Πρώτο μάθημα η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια, η διεκδίκηση»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε σήμερα το 1ο ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας, το οποίο μετρά 22 λιγότερους καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, 11 εκτός λόγω συνταξιοδότησης και λιγότερους 60 μαθητές λόγω κατάργησης 4 ειδικοτήτων...



Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ