ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

26 Σεπ 2013

Ερώτηση 36 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ύπαρξη ακροδεξιών θυλάκων στα Σώματα Ασφαλείας: «Αποθρασύνατε τη Χ.Α.»

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων από 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Δημοσίας Τάξεως  Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών

Αποδοκιμασία για τη στάση της κυβέρνησης εξέφρασαν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας την υπεύθυνη για την αποθράσυνση της Χρυσής Αυγής. Όπως υποστήριξαν, η άτοπη ταύτιση της ναζιστικής νοοτροπίας και της βίας με την Αριστερά και τις ειρηνικές διαδηλώσεις κάθε άλλο παρά μειώνει τη δύναμη και την ασυδοσία της Χ.Α.

Αλ. Τσίπρας στο Πέραμα: Είμαστε το άκρον άωτο της δημοκρατίας, απέναντι στο άκρο του αυταρχισμού και του ναζισμού

Χαιρετισμός του Αλέξη Τσίπρα στην ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα

Σημεία από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: 

Για τη Χρυσή Αυγή 

Έστησε κολιγιές με επιχειρηματίες και με μέσα ενημέρωσης. Έστησε γέφυρες στον κρατικό μηχανισμό. Επέβαλε την ακροδεξιά ατζέντα. Έβαλε πόδι στις λαϊκές γειτονιές, ακόμα και στις φτωχογειτονιές του Πειραιά. Και το κυριότερο, έφτιαξε τάγματα δολοφόνων, που επιτίθονταν και εγκληματούσαν απολαμβάνοντας την ασυλία των κατασταλτικών μηχανισμών και τη συνένοχη σιωπή του μιντιακού συστήματος."

ΟΛΜΕ: Η απεργία έληξε, ο αγώνας συνεχίζεται

Η χθεσινή απόφαση της Γ.Σ των προέδρων της ΕΛΜΕ θέτει επιτακτικά τους όρους της με στόχο τη συνέχιση του αγώνα, για ένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς να πλεονάζουν, με τους μαθητές να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της δημόσιας παιδείας. Η μεγαλειώδης απεργία των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε συμπόρευση με την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα, υποχρέωσε το Υπουργείο Παιδείας "να μετακινηθεί οριακά στο ζήτημα των διαθεσιμοτήτων και του αριθμού των μαθητών στα τμήματα", όπως αναφέρεται. "Υποχρέωσε  την κυβέρνηση να «ξεχάσει» - προς το παρόν- την επιστράτευση και να καταφύγει στις γνωστές συκοφαντίες", τονίζει ακόμα η απόφαση των ΕΛΜΕ.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ