ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

26 Ιουν 2013

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΑ Πάτρας



  Πολίτες της Πάτρας

 Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ   χαιρετίζει τις ενωτικές , μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις  που ύψωσαν ένα τείχος αντίστασης απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που στήριξαν τον αγώνα για να μείνει ανοιχτή η δημόσια ραδιοτηλεόραση και να μην περάσει το πραξικόπημα  της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Συνέντευξη των εργαζομένων της ΕΡΤ: Το «μαύρο» κοστίζει ακριβά στη δημοκρατία και πάνω από 300 εκατ. στον προϋπολογισμό

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ δήλωσαν σε κάθε τόνο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης σε στούντιο της Αγίας Παρασκευής. Παράλληλα, παρουσίασαν τις ζημιές που υπέστη και πρόκειται να υποστεί το ελληνικό δημόσιο από τη διακοπή λειτουργίας της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.




Ελληνικό δημόσιο: Ο μεγάλος χαμένος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού

Η νέα κυβέρνηση συντίθεται από τα παλιά και φθαρμένα υλικά του δικομματισμού και έχει ως μοναδικό της στόχο την κλιμάκωση της μνημονιακής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και των νέων.
Οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού είναι ενδεικτικές των μνημονιακών προθέσεων και της τεράστιας απόστασης που χωρίζει την κυβέρνηση από τις προσδοκίες της πλειοψηφίας της κοινωνίας.  Με περίσσιο κυνισμό και θράσος, ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε τους δανειστές ότι για την υλοποίηση του μνημονίου δεν θα σταματήσει πουθενά.
Οι εκτελεστές του μνημονιακού συμβολαίου είναι αποφασισμένοι να κλείσουν νοσοκομεία και σχολεία, να ιδιωτικοποιήσουν κάθε δημόσια επιχείρηση στρατηγικού χαρακτήρα, να μειώσουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις. Αυτές είναι οι περίφημες «μεταρρυθμίσεις» που θα «σώσουν» τη χώρα, με την ίδια  «επιτυχία» που το έκαναν και οι προηγούμενες.
Αυτό που κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός είναι ότι όπως η κυβέρνηση του είναι σύμβασης «μνημονιακού έργου», έτσι είναι και «ορισμένου χρόνου». Δυστυχώς για τον κ.Σαμαρά οι μέρες της κυβέρνησης του είναι μετρημένες.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Βουλή για την ΕΡΤ

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκος Βούτσης, προς τον Υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με θέμα την ΕΡΤ

Ολόκλητο το κείμενο της ερώτησης:

Θέμα: Ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης σχετικά με την ΕΡΤ

Σειρά αμείλικτων ερωτημάτων τίθενται προς την Κυβέρνησή σας σχετικά με την ΕΡΤ.

Ολοκληρώθηκε ο ανασχηματισμός: Κυβέρνηση με "παλαιάς δικομματικής κοπής" υλικά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία της δικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η οποία έχει την σφραγίδα της υπεράσπισης των μνημονίων και των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών.


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ