ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

13 Φεβ 2013

Κάλεσμα για τη σύγκρότηση κοινωνικού φροντιστηρίου στις 16/2


Η πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης πλήττει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τα ασθενή κοινωνικά στρώματα υιοθετώντας μια μεροληπτική στάση απέναντι στους έχοντες και κατέχοντες τον πλούτο, διαλύει κοινωνικά κεκτημένα και ωθεί στην πλήρη φτωχοποίηση του κοινωνικού ιστού. Απέναντι στην επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης όσων πληττόμαστε από τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, η αντίσταση είναι μονόδρομος απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική, η αυτοοργάνωση είναι το εφαλτήριο για την ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και τη χειραφέτηση των «από κάτω».

Ζητούμενο είναι να αντιληφθούμε όλοι ότι οφείλουμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, το ρατσισμό, το φασισμό, ότι μπορούμε να αποτελέσουμε το εναλλακτικό παράδειγμα του πώς δομείται ένα κράτος πρόνοιας με κοινωνικά κριτήρια. Μέσα από τη συγκρότηση δομών αλληλεγγύης θα αποτελέσουμε μια ριζοσπαστική και αποτελεσματική κοινωνική αντιπολίτευση ενώ συγχρόνως όντας πυρήνες αντίστασης και αυτοοργάνωσης θα κτίσουμε τις βάσεις για την κοινωνία που εμείς οραματιζόμαστε.

Ειδικά στη χώρο της παιδείας η συνεχής υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης (σε όλες τις βαθμίδες της) βάζει ξεκάθαρα ταξικούς φραγμούς. Στόχος των εφαρμοζόμενων πολιτικών αποτελεί η μετατροπή της εκπαίδευσης από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα ώστε δικαίωμα στην εκπαίδευση να έχουν πάλι οι λίγοι, αυτοί που μπορούν να πληρώνουν ενώ οι υπόλοιποι φαίνεται ότι αποτελούν πολίτες-μαθητές δεύτερης κατηγορίας.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή και με το πολιτικό κριτήριο που εξαρχής θέσαμε προτείνουμε τη σύσταση και συγκρότηση ενός κοινωνικού σχολείου/ φροντιστηρίου που να απαντά στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας της Πάτρας.

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τους/τις συντρόφους/-ισσες που θέλουν και μπορούν να ασχοληθούν με ένα τέτοιο εγχείρημα σε ένα πρώτο μάζεμα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 16/2, στις 18.30 ώστε να δούμε πώς μπορούμε να ξεκινήσουμε την υλοποίηση αυτής της δομής αλληλεγγύης και ακόμα πώς μπορούμε εξώστρεφα να το ανοίξουμε σε σωματεία, τοπικούς φορείς, κινήσεις πολιτών, φοιτητικούς συλλόγους προκείμενου να γίνει ζήτημα ενός συνόλου ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ