ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

25 Φεβ 2013

“Τελείωσαν τα ψέματα! Το σχέδιο ''Αθηνά'' έρχεται στη Βουλή με Προεδρικό Διάταγμα”

Ενημερωθήκαμε από το επίσημο site της Βουλής ότι το σχέδιο ''Αθηνά'', θα περάσει τελεσίδικα ως προεδρικό διάταγμα και όχι ως νομοσχέδιο. Αυτό άλλωστε προβλεπόταν από το σχετικό έγγραφο μελέτης που είχε δημοσιεύσει το Υπουργείο Παιδείας.
Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Πέμπτης 28.2.2013 αναφέρεται ότι θα πραγματοποιηθεί “ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής, σχετικά με την επικείμενη πρόταση έκδοσης π.δ. αναφορικά με την «Αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης – Σχέδιο ΑΘΗΝΑ»''.

Συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη REAL NEWS και τον Β. Σκουρή.

    « Δεν κάνουμε δημόσια τις διαπραγματεύσεις. Όταν τις εξαγγέλλεις εκ των προτέρων τις καις» δήλωσε την περασμένη Κυριακή στη Real News ο πρωθυπουργός. Ήταν ασφαλώς μια έμμεση απάντηση σε εσάς.

    Αυτό δεν ήταν απάντηση, υπεκφυγή ήταν. Σιγά τη διαπραγμάτευση που έκαναν και μάλιστα κρυφά. Και αν έκαναν που είναι τα αποτελέσματα; Είναι κι αυτά κρυφά; Ο πρωθυπουργός θα ήταν καλύτερα όπως κρύβεται από τις ερωτήσεις μου στη Βουλή, έτσι να κρύβεται και σε τέτοιου είδους ευθείες ερωτήσεις στα μέσα ενημέρωσης. Είναι προτιμότερο να κρύβεσαι παρά να υποτιμάς τη νοημοσύνη του κόσμο

    Δήλωση του βουλευτή β’ Αθήνας Ε. Τσακαλώτου για την ομιλία του Διοικητή της ΤτΕ

    Η ομιλία του κ. Προβόπουλου στην παρουσίαση της Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για το 2012 εξηγεί από μόνη της γιατί η Ελλάδα έχει χάσει το ¼ του παραγόμενου προϊόντος της, γιατί η ανεργία θα προσεγγίσει το 30% και γιατί η φτώχεια και η απόγνωση αποτελούν το βασικό χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας. Διότι ενώ όλα αυτά αποτελούν συνέπεια της πολιτικής του Μνημονίου, ο κ. Προβόπουλος συνεχίζει να την εμφανίζει ως μονόδρομο. Υιοθετώντας μάλιστα και τη γλώσσα των πιστωτών, ακυρώνει την όποια δυνατότητα διαπραγμάτευσης καθώς θεωρεί ότι οι αρνητικές συνέπειες προέρχονται από τη μη εφαρμογή του Μνημονίου και έτσι προτείνει τη συνέχισή του «χωρίς αποκλίσεις και καθυστερήσεις».
    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ