ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

14 Σεπ 2013

Απεργώ γιατί.. (βίντεο)- το πρόγραμμα δράσεων της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ 16/9/2013 – 20/9/2013

Κοινωνικός και εθνικός πλούτος οι παραγωγικές μονάδες όπως η ΕΒΟ Αιγίου

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν τα εντυπωσιακά σε εξοπλισμό τμήματα παραγωγής και ελέγχου της μονάδας, καθώς και την έκθεση αμυντικού υλικού που παράγει το εργοστάσιο
Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον υπεύθυνο του Τομέα Άμυνας Θ. Δρίτσα, στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Αιγίου
Το εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Αιγίου επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον υπεύθυνο του Τομέα Άμυνας, βουλευτή Α’ Πειραιά, Θοδωρή Δρίτσα και τους βουλευτές Αχαΐας Μαρία Κανελλοπούλου και Β. Χατζηλάμπρου, μέλος του Τομέα Άμυνας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα

Πίσω από τους αριθμούς που παραθέτει η κυβέρνηση για να πανηγυρίσει για ένα πρωτογενές πλεόνασμα με το οποίο δεν συμφωνεί ούτε καν η Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις για το μέλλον, βρίσκεται η πραγματικότητα της μνημονιακής κατάρρευσης της κοινωνίας και των ανθρώπων της. Το πλεόνασμα υποκρισίας των υποστηρικτών του μνημονίου ξεπερνιέται μόνο από το πλεόνασμα εμμονής τους στην ολοκλήρωση με κάθε κόστος ενός προγράμματος που στην πορεία του αφήνει μόνο συντρίμμια. Η πραγματικότητα είναι πως το υποτιθέμενο για την κυβέρνηση πρωτογενές πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα της εσωτερικής στάσης πληρωμών, της οποίας οι επιπτώσεις είναι δραματικές.
 Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, ο ακρωτηριασμός της δημόσιας περιουσίας είναι η νέα Ελλάδα που οραματίζεται ο κ. Σαμαράς. Στον αντίποδα ενός διαρκούς εγκλήματος εις βάρος της χώρας, οι αγωνιστικές και ενωτικές κινητοποιήσεις της κοινωνίας, οι μάχες για την υπεράσπιση της παιδείας, της υγείας, των δημόσιων αγαθών είναι ο μόνος δρόμος ελπίδας και ανατροπής.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον μελών του ΚΚΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την τραμπούκικη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ χτες στο Πέραμα.
Η θρασύδειλη ναζιστική συμμορία, αφού επιδόθηκε ανενόχλητη επί χρόνια σε συνεχείς επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών, τώρα δεν διστάζει να στραφεί εναντίον μελών κομμάτων της Αριστεράς.
Η προκλητική ανοχή της αστυνομίας, που ούτε χτες συνέλαβε κανέναν τραμπούκο, σε συνδυασμό με τη σταθερή πολιτική υποστήριξη που τους παρέχει μερίδα του μνημονιακού συμπλέγματος εξουσίας, οδηγούν τους ναζί στην αποθράσυνση.
Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα δράσης των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η φασιστική απειλή.

Το αίσχος της συγκυβέρνησης στο Κοινοβούλιο (βίντεο)

Ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013, δίχως τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, όπου ο πρόεδρος Κ. Βιρβιδάκης απλώς αγνοεί τις ενστάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ανακοινώνει ότι κάθε άρθρο «ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία», δίχως να έχει ψηφίσει κανένας!


Δείτε αποσπάσματα από τη συζήτηση για το δημοσίευμα του UNFOLLOW που διαψεύδει τους ισχυρισμούς του υπουργού Δικαιοσύνης ότι το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Δικηγόρων είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης και όχι επιβολή της τρόικας. Η συζήτηση έγινε στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12 Σεπτεμβρίου 2013.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ