ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

14 Σεπ 2013

Κοινωνικός και εθνικός πλούτος οι παραγωγικές μονάδες όπως η ΕΒΟ Αιγίου

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν τα εντυπωσιακά σε εξοπλισμό τμήματα παραγωγής και ελέγχου της μονάδας, καθώς και την έκθεση αμυντικού υλικού που παράγει το εργοστάσιο
Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον υπεύθυνο του Τομέα Άμυνας Θ. Δρίτσα, στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Αιγίου
Το εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Αιγίου επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον υπεύθυνο του Τομέα Άμυνας, βουλευτή Α’ Πειραιά, Θοδωρή Δρίτσα και τους βουλευτές Αχαΐας Μαρία Κανελλοπούλου και Β. Χατζηλάμπρου, μέλος του Τομέα Άμυνας.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με τους εργαζόμενους και διοικητικά στελέχη του εργοστασίου, ενώ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της μονάδας.

Μιλώντας προς τους εργαζόμενους, ο Θ. Δρίτσας έκανε λόγο για συνεχή απαξίωση της αμυντικής βιομηχανίας, ως επιλογή ξεδοντιάσματος του παραγωγικού ιστού της χώρας και παράδοσής του στον ανταγωνισμό, σε ιδιωτικά και υπερεθνικά συμφέροντα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.
Παράλληλα υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι ταυτόχρονα με την απαξίωση της παραγωγής, απαξιώνεται και το εργατικό δυναμικό, το οποίο περιθωριοποιείται και «τσακίζεται» ηθικά, κοινωνικά, οικονομικά, τόσο μέσω της πολύμηνης οφειλής δεδουλευμένων όσο και μέσω της εξαναγκαστικής εξόδου του από την παραγωγική διαδικασία.
Από την πλευρά του παρουσίασε τις θέσεις και την οπτική με την οποία αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ύπαρξη και ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας, τονίζοντας ότι προϋπόθεση σε αυτή την κατεύθυνση είναι η ενεργή συμμετοχή των ίδιων των εργαζόμενων σε αυτό το σχεδιασμό, στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν, στη συνέχεια, τα εντυπωσιακά σε εξοπλισμό τμήματα παραγωγής και ελέγχου της μονάδας, καθώς και την έκθεση αμυντικού υλικού που παράγει το εργοστάσιο. Οι σύγχρονες γραμμές παραγωγής, οι καινοτομίες που φέρουν πολλά από τα προϊόντα και αποτελούν «κτήμα» του ανθρώπινου δυναμικού του εργοστασίου είναι η απτή απόδειξη των δυνατοτήτων αλλά και του ρόλου που τέτοιες μονάδες μπορούν και πρέπει να έχουν, στην προσπάθεια να πατήσει η χώρα στα πόδια της.
Όπως χαρακτηριστικά είπαν: «Πρόκειται για μονάδες υψηλού τεχνολογικού εξοπλισμού, μονάδες συγκέντρωσης και συσσώρευσης υψηλής τεχνογνωσίας και πιστοποίησης, που ξεπερνά τον κάθε μεμονωμένο εργαζόμενο. Είναι υπόθεση του ελληνικού λαού. Είναι κοινωνικός και εθνικός πλούτος».
Τέλος, υπογράμμισαν τη σημασία ενότητας του αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα τόσο μεταξύ τους, στο πλαίσιο των μονάδων του Ομίλου, όσο και με τους αγώνες άλλων κλάδων, που γεννιούνται ή βρίσκονται σε εξέλιξη.
«Ο αγώνας των καθηγητών για το δημόσιο σχολείο, ο αγώνας των υγειονομικών, ο δικός σας αγώνας και τόσοι άλλοι είναι κομμάτια ενός ενιαίου αγώνα, ενός ρεύματος στην κοινωνία που πρέπει να διεκδικηθεί από κάθε κλάδο, ώστε να οικοδομηθεί, για να στηρίξει και να φέρει την ανατροπή και την αλλαγή σελίδας στη χώρα», κατέληξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ