ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

15 Δεκ 2013

Δήλωση της Μ. Κανελλοπούλου για τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές.


Η Βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου με αφορμή τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις που κάλεσαν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών για την περιφρούρηση της τήρησης του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Πάτρας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για ακόμη μια Κυριακή, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών με την συνδρομή φορέων, οργανώσεων και πολιτών βρέθηκαν στο δρόμο για να περιφρουρήσουν το αυτονόητο.

Την Κυριακάτικη αργία. Μια κατάκτηση του παγκόσμιου εργατικού κινήματος που κερδήθηκε με αίμα και αγώνες.
Τη μια μέρα ξεκούρασης μέσα στην βδομάδα, τη μοναδική μέρα που οι έμποροι και οι εμποροϋπαλλήλοι μπορούν να πάρουν μια ανάσα από το φόρτο της εβδομάδας και να την αφιερώσουν στην οικογένεια και στον εαυτό τους.

Ακόμα και αυτή τη μέρα θέλουν να τους τη θυσιάσουν στο βωμό της ελεύθερης αγοράς. Δε θέλουν να δούνε ότι οι συνθήκες που λειτουργεί σήμερα ο ανταγωνισμός και η ασυδοσία της “ελεύθερης αγοράς” οδηγούν σε καταστάσεις κοινωνικής κρίσης. Δε θέλουν να παραδεχτούν ότι δε πρόκειται να τονωθεί η αγορά και η οικονομία με την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων αλλά με την κατάργηση των μνημονίων, την καταπολέμηση της ανεργίας, τη στήριξη των εισοδημάτων των πολιτών που θα αιμοδοτήσουν την αγορά και την κατανάλωση.

Απεναντίας, επιλέγουν, με την καθοδήγηση της τροϊκα, την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εμποροϋπαλλήλων και τον οικονομικό στραγγαλισμό και τελικά αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων εξαιτίας των μέτρων λιτότητας και της σκληρής φορολογίας που έχουν βυθίσει την αγορά σε ύφεση.

Καλούμε τους πολίτες να μην επιτρέπουν στη κυβέρνηση να τους αντιμετωπίζει μόνο σαν πελάτες και καταναλωτές. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μπορεί σήμερα να είναι οι έμποροϋπάλληλοι και οι έμποροι, χθες οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, οι εργαζόμενοι στο ΤΑΣ, οι καθαρίστριες των υπουργείων, προχθές οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ και οι σχολικοί φύλακες αλλά αύριο θα έρθει η δική μας σειρά. Αν τους περάσει να ανοίγουν τις κυριακές τα καταστήματα θα ακολουθήσουν τα τραπεζικά υποκαταστήματα, οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, τα σχολεία.

Είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός δημοκρατικού κοινωνικού μετώπου αντίστασης που θα αποτελέσει το ανάχωμα απέναντι στην κυβέρνηση και τις μνημονιακές πολιτικές που αυτή επιβάλλει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ