ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

1 Ιουν 2013

Μήνυμα από την Τουρκία: "Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την είδηση!"

Αγαπητοί ξένοι φίλοι μας

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο σοβαρή. Η Κωνσταντινούπολη χρειάζεται τη βοήθειά σας, τώρα.

Κάτι γενναίο και σημαντικό συμβαίνει στην  Τουρκία. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για μια καθυστερημένη έκφανση  του κινήματος Οccupy.

Οι πολίτες, κουρασμένοι από τον εκφοβισμό της κυβέρνησης, με τη διεφθαρμένη διαχείριση των δημόσιων χώρων και την απερίσκεπτη κατάχρηση της γης,  ενώνονται  για να προστατεύσουν ένα δημόσιο πάρκο στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης το οποίο βρίσκεται υπό την απειλή της ισοπέδωσης για να κατασκευαστεί στη θέση του το 94ο εμπορικό κέντρο. Ο κόσμος παραμένει, παρά τις βίαιες επιθέσεις από την αστυνομία (να επισημάνω ότι η σημερινή επίθεση έγινε στις 5 π.μ. το πρωί!  Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και έκαψε σκηνές και ένα άτομο τραυματίστηκε).  Είναι η 3η ημέρα σήμερα και περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο πάρκο!

1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: τα κείμενα των Θέσεων και του Καταστατικού για τον προσυνεδριακό διάλογο

Το 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου, σύμφωνα με την απόφαση της ΚΕ προ ημερών.

 Τα κείμενα του Καταστατικού και των Θέσεων για τον προσυνεδριακό διάλογο, που ακολουθούν, θα τα βρείτε και στην "Κυριακάτικη Αυγή" και "Εποχή" της 2ας Ιουνίου 2013 και στο "Δρόμο" του Σαββάτου. Κατεβάστε τα κείμενα σε μορφή pdf για ευκολότερη ανάγνωση/εκτύπωση.



Κείμενα προσυνεδριακού διαλόγου: η Διακήρυξη Αρχών και το πλαίσιο προγραμματικων Θέσεων

Κείμενα προσυνεδριακού διαλόγου: Το Καταστατικό του νέου κόμματος

Μ. Κανελλοπούλου: Το υπουργείο παιδείας απεργάζεται σχέδιο Μακαρθισμού

Δήλωση της βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για τη λογοκρισία σε βάρος δασκάλας
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του περιστατικού λογοκρισίας από διευθύντρια δημοτικού σχολείου σε βάρος δασκάλας μουσικής, εξαιτίας της διδασκαλίας του τραγουδιού «Κεμάλ», των Χατζιδάκι-Γκάτσου, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Μαρία Κανελλοπούλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αυτή τη στιγμή, διεξάγεται στα ΜΜΕ, μια συζήτηση αναφορικά με τη λογοκρισία της διδασκαλίας του τραγουδιού ''Κεμάλ'', που κατά κύριο λόγο αντιμετωπίζει την απαράδεκτη λογοκρισία που επιβλήθηκε από τη διευθύντρια ενός δημοτικού σχολείου, σαν μεμονωμένο, και ενδεχομένως, γραφικό συμβάν.

Οι αλλαγές στον νόμο για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο προγραμματισμός του κυβερνητικού επιτελείου για τις απολύσεις, τις αναγκαστικές αποχωρήσεις, την κινητικότητα υπαλλήλων -διαθεσιμότητα, μετατάξεις-, εν όψει της επίσκεψης στην Αθήνα των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στις αρχές Ιουνίου.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί στα κόμματα από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη το αναμορφωμένο σχέδιο νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» στο οποίο έχουν γίνει αλλαγές, με αφαίρεση άρθρων αλλά και προσθήκες.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ