ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

7 Νοε 2013

Το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Προς τον
Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Ευάγγελο-Βασίλειο Μεϊμαράκη


Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2013


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σύμφωνα με το άρθρο 142 του ΚτΒ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αφορμή την σημερινή αυταρχική αστυνομική επέμβαση στην ΕΡΤ, καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης για τις διαρκείς παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας και τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της βάρβαρης οικονομικής πολιτικής.

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στην πορεία διαμαρτυρίας για την εισβολή στην ΕΡΤ

LIVE Εικόνα: Εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ 

Σήμερα τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Καλούμε σε στήριξη και περιφρούρηση των εγκαταστάσεων της ΕΡΑ Πάτρας στο Δασύλλιο. Η ΕΡΑ Πάτρας, η ελεύθερη φωνή της Πάτρας συνεχίζει να εκπέμπει!

ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Δήλωση της Μ. Κανελλοπούλου για την εισβολή στην ΕΡΤ: «Καλώς ήρθες Μεσαίωνα!»

Μαύρη νύχτα εισέβαλλαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού. Δεν πρόλαβαν να περάσουν 48 ώρες από τη χαριστική ρύθμιση με την οποία παραχωρήθηκε το ψηφιακό σήμα στα ιδιωτικά κανάλια της διαπλοκής, και η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει το μέτωπο της ΕΡΤ με τον πιο αυταρχικό τρόπο. Αστυνομικοί εισέβαλλαν στο στούντιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ενώ αυτό εξέπεμπε, εργαζόμενοι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προπηλακίστηκαν.

Η εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (βίντεο)


ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την έφοδο των ΜΑΤ στην ΕΡΤ τις πρώτες πρωινές ώρες:

"Με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η κυβέρνηση ολοκληρώνει μια απόλυτα πραξικοπηματική ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου. Δύο μέρες μετά το δώρο της κυβέρνησης στους ιδιώτες καναλάρχες, με τη δωρεάν παραχώρηση των νέων ψηφιακών αδειών, η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ., λειτουργώντας εντελώς παράνομα, έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και της δημοκρατίας στον τόπο μας.
Για άλλη μια φορά το δίλημμα δημοκρατία ή μνημόνιο αναδεικνύεται επίκαιρο.
Ο λαός μας θα σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας, στην υπονόμευση της δημοκρατίας και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τις ελευθερίες του.
Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της."

Τα τελευταία λεπτά της ελληνικής ραδιοφωνίας


Κάλεσμα των εργαζομένων της ΕΡΤ, λίγα λεπτά μετά την εισβολή των ΜΑΤ


Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο. Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!

Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.

Όταν τα μικρόφωνα σιγήσουν, αυτό που θ' ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση & θέασή σας!
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ