ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

7 Νοε 2013

Δήλωση της Μ. Κανελλοπούλου για την εισβολή στην ΕΡΤ: «Καλώς ήρθες Μεσαίωνα!»

Μαύρη νύχτα εισέβαλλαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού. Δεν πρόλαβαν να περάσουν 48 ώρες από τη χαριστική ρύθμιση με την οποία παραχωρήθηκε το ψηφιακό σήμα στα ιδιωτικά κανάλια της διαπλοκής, και η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει το μέτωπο της ΕΡΤ με τον πιο αυταρχικό τρόπο. Αστυνομικοί εισέβαλλαν στο στούντιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ενώ αυτό εξέπεμπε, εργαζόμενοι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προπηλακίστηκαν.

Η εισβολή στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ήταν προαναγγελθείσα. Ήδη από τις 16 Οκτωβρίου, 32 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με ερώτησή τους προς τον Παντελή Καψή ζητούσαν εισβολή των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Από τη λίστα της ντροπής και του αυταρχισμού δεν μπορούσε να λείπει ο τοπικός βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., κύριος Νταβλούρος, κάτι που τον κατατάσσει στους ηθικούς αυτουργούς της σημερινής επίθεσης.

Δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να μιλάνε για αποκατάσταση της νομιμότητας τα κυβερνητικά στελέχη. Υπενθυμίζουμε ότι στις 18 Οκτωβρίου εξέπνευσε η προθεσμία κύρωσης από το Κοινοβούλιο της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που κατήργησε την ΕΡΤ. Σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα, από 19 Οκτωβρίου η ΕΡΤ έπρεπε να επαναλειτουργήσει. Με τη σημερινή βίαιη ενέργεια, δεδομένου ότι τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια λειτουργούν χωρίς άδεια, σταματάει να εκπέμπει ο μόνος νόμιμος τηλεοπτικός φορέας. Το κλείσιμο των εκπομπών της ΕΡΤ αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στην ενημέρωση και στον πολιτισμό, ένα ακόμη δώρο στα κανάλια της διαπλοκής.

Ενώ πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ βλέπει πλήρη κατάρρευση της Ελλάδας, η κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. απαντάει στους αγώνες του ελληνικού λαού με ρεσιτάλ βίας και τρομοκρατίας που μας γυρίζει πίσω πολλές δεκαετίες. Η καταστολή των εργαζομένων της ΕΡΤ και η θέση σε αργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, 53 εκ των οποίων εργάζονται στην Πάτρα, δείχνει πώς θα πορευτεί η κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο!

Καλούμε το λαό της Πάτρας να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Πάτρας που συνεχίζει να εκπέμπει ελεύθερα, να στηρίξει το μόνο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που υπερασπίστηκε τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις όσων πλήττονται από την καταστροφική πολιτική του Μνημονίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ