ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

18 Απρ 2013

Ο πολιτικός κανιβαλισμός του κ. Δένδια δεν έχει όρια: συλλαμβάνει τα θύματα της Μανωλάδας!

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. Δένδιας και η Αστυνομία συμμετέχουν δραστήρια στην τραγωδία της Μανωλάδας.
Αυτή την ώρα, αφού έχουν συλλάβει τους Μπαγκλαντεσιανούς εργάτες από το νοσοκομείο του Ρίου που ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται νοσηλευόμενοι μετά το μαφιόζικο μακελειό της Μανωλάδας καθώς και άλλους ομοεθνείς τους, τους προωθούν προς απέλαση λόγω έλλειψης νομιμοποιητικών της παραμονής τους στην Ελλάδα εγγράφων!

Εκδήλωση - συζήτηση: Ποτέ ξανά Χουντά! Ποτέ ξανά Φασισμός!


Δήλωση για τα γεγονότα στον Ερινεό (ΧΥΤΑ Παπανικολού)

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου συμμετείχε στη χθεσινή συνέλευση των κατοίκων των Καμαρών Αιγίου, στην οποία και αποφάσισαν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.




Στη  δήλωσή της η βουλευτής αναφέρει (παρακάτω δύο βίντεο από τη συνομιλία της Μ. Κανελλοπούλου με τους κατοίκους):

Σήκωσαν τις μπάρες στο Ρίο οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (φωτο)

ΦΩΤΟ-Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια του ΡίουΣήκωσαν τις μπάρες στα διόδια του Ρίου Εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) προχώρησαν το πρωί σε διαμαρτυρία στα διόδια του Ρίου, σηκώνοντας τις μπάρες ως μια πράξη αγανάκτησης για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: «Δεν μπορούν να μιλάνε για ανάπτυξη και ευημερία μέσα από τα μνημονιακά ερείπια»

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, αφού πρώτα έπαιξαν το γνωστό τους θέατρο περί δήθεν διαπραγμάτευσης και κόκκινων γραμμών με την τρόικα, στη συνέχεια επέστρεψαν ως μνημονιακοί εκτελεστές στον γνώριμο τόπο των μέτρων εξαθλίωσης. Το θράσος τους ξεπερνά κάθε όριο» αναφέρει σε σημερινό σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Βουτιά 68% στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης μετά την εξίσωση του φόρου

Η αύξηση του φόρου οδήγησε στα ύψη τις τιμές, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να στραφούν σε άλλες μορφές θέρμανσης
Μείωση στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης σε ποσοστό 68,7%, στο πεντάμηνο Οκτωβρίου 2012 - Φεβρουαρίου 2013, δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη.

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα


Στη χώρα μας έχει γίνει  παράδοση κάθε κυβέρνηση για να ικανοποιήσει την εκλογική της πελατεία να νομιμοποιεί τα αυθαίρετα κτίσματα – πριν προσφύγει σε εκλογές-  και παράλληλα  να  διακηρύττει ότι αυτή η πολιτική της είναι η οριστική λύση του προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης.  Ήταν η κλασική μέθοδος  σχηματισμού εκλογικής πελατείας από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται και από την  τρικομματική  σημερινή κυβέρνηση με την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ.

Μετά από συνεχείς παρατάσεις στον νόμο 4014/2011 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και περίπου μια δεκάδα ερμηνευτικών εγκυκλίων, που ουσιαστικά καταστρατηγούσαν ακόμα και αυτόν τον ίδιο τον νόμο προς την κατεύθυνση της τακτοποίησης όλων σχεδόν των αυθαιρέτων χωρίς περιορισμούς, η σημερινή κυβέρνηση εξαγγέλλει νέο νόμο με τον ίδιο βαρύγδουπο  τίτλο «Αντιμετώπιση αυθαίρετης δόμησης και περιβαλλοντικό ισοζύγιο» με κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη μείωση των χρηματικών προστίμων.

Για μια ακόμα φορά με πρόσχημα την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης ενθαρρύνεται  η κατασκευή αυθαιρέτων, αφού το μήνυμα προς τους παρανομούντες είναι ότι κάποια στιγμή όλα θα τακτοποιηθούν. Η αδόμητη γη και ο πολεοδομικός σχεδιασμός είναι δημόσια αγαθά και η καταστρατήγηση τους έγκλημα κατά του κοινωνικού συνόλου, που η τρικομματική κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου προσπαθεί με μικρό χρηματικό πρόστιμο να αμνηστεύσει.
Ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός είναι βασικά αναπτυξιακά εργαλεία βιώσιμης ανάπτυξης, που δεν μπορεί να δίνονται βορά στους παρανομούντες, ούτε να ξεπουλιόνται για να γεμίσουν του δεσμευμένους λογαριασμούς προς χάριν των δανειστών.

Ερωτήσεις της Μ. Κανελλοπούλου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το Δημαρχειακό Μέγαρο Δυτικής Αχαΐας και τα Ιχθυοτροφεία Προκόπου (Δυτική Αχαΐα)

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου, από κοινού με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέθεσε δύο ερωτήσεις για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας.
Η πρώτη αφορά στην ανέγερση νέου Δημαρχειακού Μεγάρου για λογαριασμό του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, κάτι που συνιστά και πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής ενώ η δεύτερη αφορά την κατά νόμο υποχρέωση περιέλευσης εσόδων προς το Δήμο από το ιχθυοτροφείο Προκόπου.

Τα κείμενα των δύο ερωτήσεων έχουν ως εξής:

Φράουλες και αίμα στα κάτεργα της Μανωλάδας

Τους 28 φθάνουν οι τραυματίες εργάτες γης από το Μπαγκλαντές, που δέχθηκαν πυροβολισμούς από επιστάτες στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ