ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

18 Απρ 2013

Δήλωση για τα γεγονότα στον Ερινεό (ΧΥΤΑ Παπανικολού)

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου συμμετείχε στη χθεσινή συνέλευση των κατοίκων των Καμαρών Αιγίου, στην οποία και αποφάσισαν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.
Στη  δήλωσή της η βουλευτής αναφέρει (παρακάτω δύο βίντεο από τη συνομιλία της Μ. Κανελλοπούλου με τους κατοίκους):


“ Η συμπαιγνία κυβέρνησης, Δημάρχου Αιγιαλείας και εργολάβων με την ανοχή αν όχι και την σύμπνοια του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, επιχειρούν να στήσουν έναν νέο μικρό πόλεμο, μία νέα Ιερισσό στις Καμάρες και την ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας.


Η πλήρης αδιαφορία για τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις και αντιρρήσεις της πλατιάς πλειοψηφίας των κατοίκων για μετατροπή της παραθεριστικής αυτής περιοχής σε σκουπιδότοπο, συμπληρώθηκε από την νέα εισβολή πραιτωριανών των ΜΑΤ απ' όλη την Ελλάδα.


Την ίδια ώρα που όλοι οι φορείς της εξουσίας, τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής, παριστάνοντας τους επαΐοντες αλλά παραμένοντας μεγαλοσχήμονες και ψεύτες, σχίζουν τα ιμάτιά τους για την ανάπτυξη, τον τουρισμό και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, στρώνουν κόκκινα χαλιά στους περιβαλλοντικούς δολοφόνους.


Το γεγονός ότι κρύβονται πίσω από τις ασπίδες των ΜΑΤατζήδων, δεν θα εμποδίσει τον κόσμο της Αιγιάλειας να ρίξει τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια τους στον καινούριο σκουπιδότοπο που θέλουν να φτιάξουν στην Αχαΐα.


Καλούμε όλους τους κατοίκους της Αιγιαλείας, τους Αιγιώτες και όλα τα παρακείμενα χωριά, μακριά από τοπικιστικές λογικές, να δώσουν το μάθημα που αξίζει στους πραγματικούς τους εχθρούς, που δεν είναι το διπλανό χωριό αλλά η κυβέρνηση.


Ένα εναλλακτικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα που θα συνδυάζει περισυλλογή του απορρίμματος στην πηγή, με κομποστοποίηση και εκτεταμένη ανακύκλωση, είναι όχι μόνο εφικτό αλλά και αναγκαίο.''
Και

* * *
Το σχετικό χθεσινό ρεπορτάζ: Αχαΐα: Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει ο ΧΥΤΑ Παπανικολού (βίντεο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ