ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

9 Σεπ 2013

Για να μην περάσουν οι απολύσεις και το «λύκειο για λίγους»: επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφασίζουν οι εκπαιδευτικοί

Σήμερα αποφασίζουν οι πρόεδροι των τοπικών συνελεύσεων των καθηγητών την κάθοδο σε 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Συλλαλητήριο την Τρίτη 10/9 στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, την ώρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο που θεσμοθετεί το νέο «κλειστό» λύκειο-εξεταστικό κέντρο.


Την κάθοδο σε απεργία διαρκείας  από τις 16 Σεπτεμβρίου ενέκρινε η πλειοψηφία των καθηγητών στις συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ (72 από 88 ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ των 5νθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών), απόφαση που αναμένεται να κατακυρώσει η σημερινή συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ και του ΔΣ της ΟΛΜΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη - η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα.Ο υπουργός Παιδείας «αποκλείει» μεν το ενδεχόμενο νέας επιστράτευσης των εκπαιδευτικών επενδύοντας τις ελπίδες του στην εκτίμηση που εξέφρασε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ότι «ελάχιστοι εκπαιδευτικοί θα αντέξουν σε απεργία διαρκείας». Η ΟΛΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τρίτη 10/9 στις 6.30 στο Σύνταγμα , καθώς  ψηφίζεται στην  βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη δευτεροβάθμια  εκπαίδευση και του τρόπου εισαγωγής  σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, που δημιουργεί ένα άκρως ταξικό λύκειο, κλειστό στους «πολλούς» τους οποίους θα διοχετεύει στην ιδιωτική μεταγυμνασιακή τεχνική «κατάρτιση». Σημειώνεται πως και οι δάσκαλοι ετοιμάζονται για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με πρώτο βήμα τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

 «Το εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο δημιουργεί ένα ακόμα πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό σχολείο» τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το τμ. Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Για τις ακριβείς αλλαγές που φέρνει το προς ψήφιση νομοσχέδιο μιλά και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θ. Κοτσυφάκης, σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» και επισημαίνει:  «Ο φόβος μπορεί να ηττηθεί μόνο με τη συλλογικότητα»
Δράσεις, καλέσματα και ψηφίσματα συμπαράστασης   


Γ' ΕΛΜΕ Πετρούπολης-Ιλίου-Αγ.Αναργύρων και Καματερού: Κέντρο αγώνα τα σχολεία - Συγκεντρώσεις στις πλατείες // Μαρία, Γιάννη, Πέτρο, Ελένη, Ανίσα, Βλαντισλάβ…: Γράμμα της ΟΛΜΕ προς τους μαθητέςΧτύπημα στο δημόσιο πανεπιστήμιο


Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ολοκληρώνει το χτύπημά της στη δημόσια εκπαίδευση θέτοντας σε διαθεσιμότητα 1.758 διοικητικούς υπαλλήλους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους. Για αυτό το λόγο, αύριο Τρίτη, τα ΤΕΙ όλης της χώρας θα μείνουν κλειστά, με απόφαση των προέδρων των ιδρυμάτων, ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι προχωρούν σε απεργία έως τις 20 Σεπτεμβρίου.
- See more at: http://left.gr/news/gia-na-min-perasoyn-oi-apolyseis-kai-lykeio-gia-ligoys-epanalamvanomenes-apergies-apofasizoyn#sthash.ksmX61Jj.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ