ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

18 Μαρ 2013

Συνέντευξη Τύπου της ''Αλληλεγγύης για όλους'' - Η ιστοσελίδα της συλλογικότητας (βίντεο)

Τα τελευταία δύο, κυρίως, χρόνια έχει αναπτυχθεί από τον ίδιο τον ελληνικό λαό μια πανσπερμία δράσεων και πρωτοβουλιών αλληλεγγύης, σε κάθε πόλη και στην πλειοψηφία των γειτονιών της Ελλάδας, σαν απάντηση στην κρίση και τις καταστροφικές της συνέπειες.

Το σχέδιο Αθηνά δείχνει παραστατικά τι σημαίνει μνημόνιο στην εκπαίδευση


Συνέντευξη της Γιάννας Γιαννουλοπούλου, αναπληρώτριας καθηγήτριας στη Φιλοσοφική Αθηνών στον Χρήστο Πραμαντιώτη


Για το Σχέδιο Αθηνά ως τμήμα ευρύτερων αλλαγών που επιχειρούνται στο χώρο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μιλήσαμε με την Γιάννα Γιαννουλοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Γλωσσολογίας στην Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας, στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Η συζήτηση, που έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με τη μερική υπαναχώρηση του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά τη συγχώνευση των ξενόγλωσσων τμημάτων της Σχολής, επεκτάθηκε στον αναβρασμό που επικρατεί στην ανώτατη εκπαίδευση με αφορμή το Σχέδιο Αθηνά, αλλά και στις αδυναμίες των μέχρι σήμερα κινητοποιήσεων και αντιδράσεων.

Για την επόμενη μέρα στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο




Παράκτιο μέτωπο Αττικής: πωλείται όπως είναι επιπλωμένο-1


του Νίκου Μπελαβίλα

Με διαδικασίες fast track, η  κυβέρνηση  προχωράει στην εκποίηση της παραλιακής ζώνης της Αττικής, απειλώντας την ελεύθερη πρόσβαση εκατομμυρίων πολιτών στη θάλασσα.

Δεν κάναμε καμία πρόταση στην κυπριακή κυβέρνηση, τονίζει ο εκπρόσωπος της Gazprom

Διέψευσε ότι η εταιρεία του απηύθυνε οποιαδήποτε πρόταση προς την κυπριακή κυβέρνηση, ο επίσημος εκπρόσωπος της ρωσικής Gazprom, σχολιάζοντας τις περί του αντιθέτου φημολογίες.

«Ο ρωσικός γίγαντας της Gazprom δεν απευθύνθηκε προς τις Αρχές της Κύπρου με πρόταση να παράσχει οικονομική υποστήριξη στον τραπεζικό τομέα της χώρας με αντάλλαγμα την άδεια εξόρυξης φυσικού αερίου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου» μεταδίδει το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Πράιμ, επικαλούμενο τον επίσημο εκπρόσωπο της εταιρείας, Σεργκέι Κουπριάνοφ.



Πηγή: ΑΜΠΕ

Χιλιάδες Βερολινέζοι κατά της προπτικής κατεδάφισης τμήματος της East Side Gallery

Η «Πινακοθήκη της Ανατολικής Πλευράς» (East Side Gallery), η περιοχή του πρώην Ανατολικού Βερολίνου στον ποταμό Σπρέε, όπου διατηρείται ακόμη τμήμα του Τείχους, βρέθηκε χθες και πάλι στο προσκήνιο, με νέα συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών οι οποίοι αντιτίθενται στην προοπτική κατεδάφισής του προκειμένου να ανεγερθεί συγκρότημα πολυτελών κατοικιών.

Κεντρικός ομιλητής στην συγκέντρωση ήταν ο γερμανικής καταγωγής Αμερικανός ηθοποιός Ντέιβιντ Χάσελχοφ, γνωστός από τους ρόλους του στον «Ιππότη της Ασφάλτου» και το «Baywatch», ο οποίος διατηρεί στενή σχέση με το Βερολίνο από το 1989, όταν, λίγους μήνες μετά την πτώση του Τείχους, τραγούδησε μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου σε κοινό 500.000 ανθρώπων το τραγούδι του «Looking for Freedom» («Αναζητώντας την ελευθερία»).



Πηγή: ΑΜΠΕ
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ